Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs 2018-19

Escoltar

Curs 2018-19

Divendres 31 de maig, a les 19h
· "TIME TRIAL"; (2017). 80' minuts
Direcció: Finlay Pretsell
David Millar era un reputat ciclista escocès que va comprar la seva primera bicicleta de carretera quan tenia 15 anys.
Quan va fer els 18 es va traslladar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, el 1997, li van oferir el seu primer contacte professional per liderar un dels equips francesos més importants, el Cofidis, amb el qual va guanyar 3 etapes del Tour de França, 5 de La Vuelta a Espanya i 1 del Giro d’Itàlia, fins que va rebre una suspensió per dopatge el 2004.Des d’aleshores, David Millar s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge i ha tornat a les competicions com a ciclista net. Time Trial ens apropa als seus últims dies de competició que serviran al protagonista per sincerar-se amb ell mateix i amb l’espectador respecte les llums i ombres que determinen la seva biografia esportiva.
V.O. en anglès subtitulat en castellà. Debat posterior amb EDUARDO GONZALO, ciclista i corredor del Tour de França, Volta a Espanya i Giro d'Itàlia. ACTIVITAT GRATUITA.
 
Divendres 26 d'abril, a les 19 h
· "NAMRUD EL PROBLEMÁTICO";(2017). 94' minuts
Direcció: Fernando Romero Forsthuber
Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals.
Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expresar l’opinió ni a tractar temes tabú, fet que li ha portat problemes més d’una vegada. Mentrestant, també haurà d’afrontar els reptes que comporta la seva nova paternitat en solitari.
V.O. en àrab, anglès i hebreu subtitulat en català . AMB DEBAT POSTERIOR AMB LAIA MANTÉ, ADVOCADA DEL COL·LECTIU RONDA.  ACTIVITAT GRATUITA.
 
Divendres 29 de març, a les 19 h
· "BOBBI JENE";(2017). 94' minuts
Direcció: Elvira Lind
Bobbi Jene és una ballarina americana de renom que ha crescut com a professional a la compañía de dansa Batsheva a Israel. Després de 10 anys d’èxit i fama, pren la difícil decisió de tornar als Estats Units i treballar de forma independent. A l’edat de 30 anys i bojament enamorada d’un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar el dilema d’abandonar la zona de confort i aceptar les inevitables conseqüències que comporta l’ambició. Tot amb l’objectiu de lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai.
V.O en anglès subtitulat en castellà. ACTIVITAT GRATUITA.
 
Divendres 22 de febrer, a les 19 h
· "OUAGA GIRLS";(2017). 83' minuts
Director: Theresa Traoré Dahlberg
A Burkina Faso, un grup de noies estudien en una escola per convertir-se en mecàniques de cotxes.
Els seus somnis i desitjos es barregen amb els valors d'un país i amb les expectatives de la societat que les envolta sobre com ha de ser suposadament una dona.Una inspiradora història sobre les eleccions que es prenen en la vida i l'esforç que suposa trobar un camí propi.
V.O en en francés y mossi i subtitulat en castellà. ACTIVITAT GRATUITA.
 
Divendres 25 de gener, a les 19 h
· "SILVANA"; (2017). 91' minuts
Director: Mika Gustafson, Olivia Kastebring & Christina Tsiobanelis
Silvana és una rapera que ha conquistat Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d'opressió. Activista i icona de la comunitat queer, es defineix com lesbiana, feminista i antirracista, i s'ha convertit en la veu d'una nova generació de joves inconformistas.
Un viatge des dels primers anys de la seva carrera sent una artista subterrània fins a convertir-se en un veritable icona contemporània, sent el centre d'atenció de centenars d'adolescents i seguidors.
Al mateix temps s'enamora de la cantant Beatrice Eli, referent de la música pop a Suècia.
Una història de amor íntima que ens descobreix, com diu la mateixa Silvana, que "no hi ha superherois, només seres humans".
V.O en suec i lituà i subtitulat en castellà. AMB DEBAT POSTERIOR AMB LUZ GARCIA, ASSESORA JURÍDICA DEL CIRD-SIAD DE L'AJUNTAMENT DE MATARÓ. ACTIVITAT GRATUITA.
 
Divendres 30 de novembre, a les 19 h
· "OF FATHERS AND SONS"; (2017). 98' minuts
Director: Talal Derki.
El director de Return to Homs torna a la seva terra per viure dos anys amb la família d'Abu Osama, membre del grup Al-Nusra, la branca d'Al-Qaeda a Síria. Allí serà testimoni de com són els seus fills entrenats des de petits per convertir-se en soldats de la jihad. Descobrimos des d'dins què significa créixer amb un pare que creu profundament en una societat que viu sota les lleis de la sharía.
V.O en àrab i subtitulat en castellà. AMB DEBAT POSTERIOR AMB JOSEP PALACIOS I MANUEL, ASSESOR TÈCNIC DEL SERVEI D'IGUALTAT I CIUTADANIA. AJUNTAMENT DE MATARÓ. ACTIVITAT GRATUÏTA.
 
Divendres 26 d'octubre, a les 19 h
· "EUGENIO"; (2018). 93' minuts
Directors Jordi Rovira & Xavier Baig.
A partir dels anys vuitanta, va estar present en totes les llars del país a i va fer gires per tota Espanya i part de Llatinoamèrica. Però l'èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.La mort prematura de Conchita, la seva primera esposa, va anar el punt d'inflexió que marcaria la seva vida per sempre. D'una banda, va coincidir amb l'inici del seu èxit. Per l'altre, es va apoderar d'ell una tristesa infinita que ho portaria a un pou de foscor. Un retrat de l'Eugenio més desconegut.
V.O en català y castellà subtitulat en castellà. AMB DEBAT POSTERIOR AMB JORDI ROVIRA, CODIRECTOR. ACTIVITAT GRATUITA.


FESTIVAL DE TARDOR A l’ ESPAI GATASSA
Aquest trimestre celebrarem l’arribada de la tardor amb una programació d’activitats gratuïtes i de pagament, programades per l’Espai Gatassa i amb la col•laboració de les Entitats del barri.
Consulta tota la programació a la web: www.mataro.cat/espaigatassa