Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem centre

Noves mesures de mobilitat

A partir del 19 de febrer, l’Ajuntament posa en marxa canvis per millorar el control dels vehicles que accedeixen a l’illa de vianants del Centre i penalitzar-ne la indisciplina.

Aquest control passa a fer-se amb càmeres de lectura de matrícules, que funcionaran en període de prova durant algunes setmanes i començaran a sancionar a partir del 2 de maig.

L'illa de vianants es troba delimitada per: la Muralla del Tigre, la Muralla de Sant Llorenç, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de la Coma, la plaça dels Bous i la Muralla de la Presó. Aquest àmbit s’amplia amb la incorporació del carrer d’Amàlia i la Baixada de Santa Anna. Els punts d’accés amb vehicle a l’illa de vianants són els següents:

- Carrer d’Argentona

- Muralla del Tigre

- Carrer de Sant Francesc d’Assís

- Baixada de les Espenyes.PlanolSol_Fem_Centre_DEFgener24.jpg

Horaris d’accés permesos amb vehicle a la zona Centre


Accés general de vehicles

Els horaris d’accés general de vehicles a l’illa de vianants són els següents (inclòs la plaça Gran i entorns):


- De dilluns a divendres: de 7 a 10.30 h i de 15.15 a 16.15 h.

- Dissabtes de 7 a 10.30 h.

El temps màxim d'estada en superfície és de 30 minuts.

A la Muralla del Tigre i a la Muralla de Sant Llorenç es permetrà, als vehicles de mercaderies, l’activitat de càrrega i descàrrega a la zona DUM per un màxim de 30 minuts un cop s'accedeix a l'illa. La Baixada de Santa Anna no permet l’activitat de càrrega i descàrrega.

El carrer de Sant Josep i el carrer d’Amàlia només permetran l’accés a residents d’aquests vials, propietaris i llogaters d’aparcament i vehicles autoritzats, en qualsevol horari. En el cas del carrer de Sant Josep caldrà, a més, que l’autorització inclogui específicament l’accés a aquest vial.


Accés fora de l'horari general


Els residents empadronats podran accedir a qualsevol hora per a l'activitat de càrrega i descàrrega domèstica per un màxim de 30 minuts en superfície. Hauran de sol·licitar l'accés a través d'aquest enllaç.

Els propietaris i llogaters d'aparcaments podran accedir i sortir a qualsevol hora de la seva plaça d'aparcament sense estacionar a la via pública. Aquesta autorització és independent de l'obtinguda com a resident empadronat. S'haurà de sol·licitar a través d'aquest enllaç.

Les Activitats de Producció i Distribució Intensiva (APDI) hauran de sol·licitar prèviament aquest reconeixement a través del següent enllaç. Reconeguda aquesta característica se'ls facilitarà l'autorització que els permetrà accedir a l'illa de vianants per a l'activitat de càrrega i descàrrega per una durada màxima de 30 minuts.

Altres activitats amb autorització municipal per accedir fora de l'horari general són: taxis, VTC, funeràries, transport adaptat de persones, farmàcies, empreses públiques i serveis municipals de manteniment de la via pública, Escola Cor de Maria (limitat a NEE amb afectació a la mobilitat, infants amb mobilitat reduïda i serveis) i entitats – fundacions amb seu a l'interior de l'illa. Aquesta autorització municipal permetrà l’accés a l'illa de vianants i l'activitat de càrrega i descàrrega per una durada màxima de 30 minuts. Aquesta estada màxima es podrà ampliar si el servei municipal de referència de l’activitat ho autoritza. Poden accedir en qualsevol horari, i sense temps limitat d'estada, els cossos i forces de seguretat, bombers i ambulàncies.


Accés puntual de vehicles


L’accés puntual a la zona Centre es gestionarà a través dels següents tràmits:

 • Comunicació prèvia per accés i 30 minuts màxim per a: trasllat de persones malaltes, persones amb mobilitat reduïda, repartiment de menjar preparat a domicili, repartiment de compra domèstica habitual (supermercat, alimentació), accés a habitatge turístic, així com d'altres motius que justifiquin aquesta necessitat d'accedir en vehicle. Les persones interessades hauran de sol·licitar l'accés a través d'aquest enllaç.

 • Ocupació de via pública o tall de carrer per a l’accés i estada durant més de 30 minuts per a: trasllats de domicili, casaments, embussaments, càrregues i descàrregues de material voluminós i/o pesat, obres, serveis de jardineria i/o manteniment, etc. La seva gestió dependrà del Servei de Mobilitat que serà qui autoritzarà l’ocupació o el tall i apllicarà la taxa corresponent, si s’escau. Les persones interessades hauran de sol·licitar l'accés a través d'aquest enllaç.
 

 

Més informació

 

Al tràmit d’autorització de matrícules per accedir fora de l’horari general trobareu preguntes freqüents que poden ser del vostre interès.

Per ampliar informació o consultar dubtes ho podeu fer:


- A través del correu electrònic femcentre@ajmataro.cat 

- A la Seu Electrònica de l'Ajuntament

- A les Oficines d'Atenció i Assitència a la Ciutadania

- Al Telèfon d'Atenció i Assistència a la Ciutadania 010 gratuït (900 859 009 des de fora Mataró).

 

 

Zones DUM (Distribució Urbana de Mercaderies)

Els distribuïdors professionals de mercaderies disposen a l'entorn de l'illa de vianants de Zones DUM reservades de manera exclusiva per faciltar les operacions de càrrega i descàrrega. Disposen d’un horari més ampli que les zones de càrrega i descàrrega i sense la necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del Centre.Horari de les DUM

Per norma general, funcionen de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’han d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Algune sd eles zones funcionen també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.Ubicació de les DUM?

 • Plaça de les Tereses: 2 zones, una a l’antiga zona de càrrega i descàrrega davant de la parada de taxis i una altra a la part inferior de la plaça tocant al carrer de Santa Teresa (antiga parada d’autobús Sagalés).
 • El Torrent: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Carrer d’Altafulla: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega, però ampliada a tota la banda mar fins a la cruïlla amb el carrer de la Concepció.
 • Muralla dels Genovesos: 1 zona a tocar de la plaça dels Bous (on hi havia zona blava).
 • Muralla de la Presó: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Muralla del Tigre: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Muralla de Sant Llorenç: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Camí Ral: 3 zones, ubicades a tocar de La Rambla, a la cantonada amb el carrer de Sant Agustí i davant del supermercat Sorli Discau. Totes tres eren zones de càrrega i descàrrega.
 • Carrer de l’Hospital: 2 zones davant de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, que eren de càrrega i descàrrega.
 • Plaça de Cuba: funciona les 24 h
 • Ronda d’Alfons X el Savi
 • Carrer de Miquel BiadaQui pot fer servir les DUM?

Únicament els professionals amb camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients, vehicles de categoria L (de repartiment) i bicicletes de càrrega.

 

Galeria d'Imatges