Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem centre

Noves mesures de mobilitat

 

Horaris d’accés permesos amb vehicle


Accés general de vehicles a la zona Centre

El servei de càrrega i descàrrega s’ha de fer en el mínim temps imprescindible. S’han establert dues àrees diferenciades:

Àrea general

De dilluns a divendres de 7 a 10.30 h i de 15.15 a 16.15 h. Dissabtes de 7 a 10.30 h.

Àrea condicionada (a l’entorn de la plaça Gran)

De dilluns a dissabte de 7 a 10.30 h i de 13 a 16.15 h.Accés fora de l'horari general

Residents empadronats

A qualsevol hora fins a un màxim de 30 minuts per a càrrega i descàrrega domèstica amb distintiu horari. Accediu al tràmit d'autorització de matrícules fora de l'horari general.

Propietaris o llogaters d’aparcaments.

A qualsevol hora per sortir o accedir a la seva plaça, sense estacionar a la via pública. Accediu al tràmit d'autorització de matrícules fora de l'horari general.

Acompanyants de residents amb mobilitat reduïda.

A qualsevol hora amb un màxim de 30 minuts amb distintiu horari. Per a acompanyants habituals accediu al tràmit d’autorització de matrícules fora de l’horari general. Per a accessos puntuals és necessari utilitzar l’intèrfon i ha d’estar visible la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Accés per a altres situacions

Serveis d’urgències, seguretat i serveis especials.

A qualsevol hora per circular i estacionar el temps imprescindible per efectuar el servei. El vehicle ha d’estar degudament identificat.

 • Ambulàncies.
 • Cossos i forces de seguretat.
 • Vehicles funeraris.
 • Taxis.
 • Mataró Neta.
 • Serveis municipals d’urgència.

 

Activitat de producció i/o distribució intensiva APDI

Fora de l’horari d’accés general (zona Centre o Àrea condicionada) amb limitació d’accessos amb un màxim de 30 minuts, amb distintiu horari. Accediu al tràmit d’autorització de matrícules fora de l’horari general.

Persones amb mobilitat reduïda

Accés en horari general el temps imprescindible i necessari per efectuar la gestió necessària, amb un màxim de 30 minuts amb distintiu horari, atès que no està permès l’estacionament a la zona d’accés restringida.

Acompanyants d’infants amb mobilitat reduïda o necessitats educatives especials per accedir a l’escola

A qualsevol hora dins de l’horari i període escolar, amb un màxim de 30 minuts amb distintiu horari, prèvia autorització de la matrícula pel centre escolar. 

Entregues a domicili de compra domèstica o menjar preparat

Per accedir a la zona restringida cal utilitzar l’intèrfon de la pilona. Es pot romandre a la zona restringida durant el temps indispensable per efectuar el servei amb distintiu horari que identifiqui l’hora d’arribada. El vehicle haurà d’estar degudament identificat.

 

Accés Puntual

 

Habitatge turístic

Podran accedir 24 h, circular i/o estacionar un màxim de 30 minuts, amb distintiu horari. Accediu al tràmit d’autorització de matrícules fora de l’horari general. 

Casaments

Accés, circulació i estacionament per la durada de la cerimònia, exclusivament pel vehicle dels nuvis amb distintiu horari que identifiqui l’hora d’arribada. Accediu al tràmit d’autorització de matrícules fora de l’horari general.

Vehicles oficials

Accés, circulació i estacionament per la durada de la visita, amb autorització prèvia.

Acompanyants de persones amb mobilitat reduïda a centres mèdics

Accés, circulació i estacionament pel temps imprescindible per acompanyar al pacient. És necessari utilitzar l’intèrfon i ha d’estar visible la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Esdeveniments de ciutat

Accés, circulació i estacionament per temps imprescindible pel muntatge i desmuntatge, amb autorització prèvia.

 

 

 

Més informació

 

Al tràmit d’autorització de matrícules per accedir fora de l’horari general trobareu preguntes freqüents que poden ser del vostre interès.

Per ampliar informació o consultar dubtes ho podeu fer a través del correu electrònic femcentre@ajmataro.cat o al telèfon d'atenció ciutadana 010.

 

- A la Seu Electrònica de l'Ajuntament

- A les Oficines d'Atenció Ciutadana

- Al Telèfon d'Atenció Ciutadana 010 gratuït

 

 

Zones DUM (Distribució Urbana de Mercaderies)

Són espais per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega. Estan reservats només per als distribuïdor professionals de mercaderies, disposen d’un horari més ampli que les actuals zones de càrrega i descàrrega i sense la necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del Centre que s’indiquen en el plànol.

Mapa PIC del CentreHorari de les DUM

Per norma general, funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionen també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.Ubicació de les DUM?

 • Plaça de les Tereses: 2 zones, una a l’antiga zona de càrrega i descàrrega davant de la parada de taxis i una altra a la part inferior de la plaça tocant al carrer de Santa Teresa (antiga parada d’autobús Sagalés).
 • El Torrent: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Carrer d’Altafulla: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega, però ampliada a tota la banda mar fins a la cruïlla amb el carrer de la Concepció.
 • Muralla dels Genovesos: 1 zona a tocar de la plaça dels Bous (on hi havia zona blava).
 • Muralla de la Presó: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Muralla del Tigre: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Muralla de Sant Llorenç: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
 • Camí Ral: 3 zones, ubicades a tocar de La Rambla, a la cantonada amb el carrer de Sant Agustí i davant del supermercat Sorli Discau. Totes tres eren zones de càrrega i descàrrega.
 • Carrer de l’Hospital: 2 zones davant de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, que eren de càrrega i descàrrega.

A més a més, també se senyalitzarà com a zones DUM les zones de càrrega i descàrrrega que actualment ja eren d’ús exclusiu per a distribució de mercaderies:

 • Plaça de Cuba: funciona les 24 h
 • Ronda d’Alfons X el Savi
 • Carrer de Miquel BiadaQui pot fer servir les DUM?

Únicament els professionals amb camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients, vehicles de categoria L (de repartiment) i bicicletes de càrrega.

Com a conseqüència de la implantació de les zones DUM s’han reconvertit vàries places de zona blava de la Muralla de la Presó en places d’aparcament de Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

Arxius adjunts