Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

benvinguts

Catalunya és i ha estat al llarg de la història un país de trobada on han conviscut diferents cultures d’arreu del món que han fet dels catalans i les catalanes una comunitat acollidora, oberta i d’esperit integrador. 

El català és la llengua pròpia de Catalunya i, juntament amb el castellà, n’és també la llengua oficial. El coneixement del català és un valor afegit a l’hora de buscar feina i de relacionar-se socialment.

Mataró, capital de la comarca del Maresme, forma part de la província de Barcelona. Amb una població de 129.661 habitants (idescat 2020), la ciutat gaudeix d’una ubicació privilegiada: situada entre el mar i la Serralada Litoral, és al nord de Barcelona, a només a 30 minuts en cotxe, i molt a la vora de les poblacions més turístiques de la comarca.

Una passejada pel centre de la ciutat permet conèixer-ne l’oferta comercial i gastronòmica, que és de qualitat i diversa. Entre els seus atractius hi ha els tradicionals mercats de la Plaça Gran (El Rengle) i de la Plaça de Cuba, amb els millors productes «Collits a Casa».

Aquesta oferta es complementa amb un entorn atractiu i agradable, on et pots sorprendre amb mostres del ric patrimoni del municipi: en són exemples el llegat romà de l’antiga ciutat d’Iluro, la bellesa del conjunt barroc de la Capella dels Dolors a la Basílica de Santa Maria i la Nau Gaudí, la primera obra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí i actualment seu del Museu d’Art Contemporani, on s’exhibeix la Col·lecció Bassat. Aquest patrimoni de primer nivell el pots descobrir per mitjà de visites guiades o del servei gratuït d’audioguies, disponible en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i rus).

Si t’acostes al front de mar, hi trobaràs unes platges distingides amb les certificacions «Q» de qualitat turística i amb tots els serveis per passar una bona estona de bany. L’oferta gastronòmica i de lleure de la façana marítima es complementa amb la del Port de Mataró, un port esportiu amb més d’un miler d’amarratges que ofereix activitats nàutiques i subaquàtiques durant tot l’any.

Si t’apassiona la muntanya, pots passejar i fer excursions a peu o amb bicicleta pel Parc del Montnegre i el Corredor i, si ets amant de l’aventura, gaudir del Bosc Vertical al Parc Forestal.

Mataró és una ciutat per descobrir durant tot l’any, però a l’estiu l’activitat s’intensifica: a finals de juliol la ciutat esclata amb la festa major de Les Santes, declarada festa patrimonial d’interès nacional. Gegants, focs artificials, concerts, la Nit Boja i les actuacions castelleres -pràctica catalana única al món-, són algunes de les principals activitats que s’hi desenvolupen.

Al portal de turisme de Mataró, podràs trobar informació sobre els mercats, les fires, els comerços, els restaurants, els punts d’interès turístic i molt més.

Benvingut/da a Mataró!