Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Context i estat del projecte

Aquest model es troba en fase de construcció i neix del treball previ de tres serveis municipals que tenen funcions compartides en matèria d’orientació: Educació, Ocupació i Joventut.

Amb la creació de la Comissió d’Orientació, en el marc del Consell de la Formació Professional de Mataró, es va fer un pas endavant, consolidant una xarxa d’agents del territori, i que amb el projecte NOE.4.10 Noves Oportunitats Educatives de la Diputació de Barcelona s’ha estat consolidant.

A partir d’aquest treball previ s’ha identificat el concepte de Mataró Orienta com a paradigma per englobar totes les accions, actuacions, projectes i programes relacionats amb l’orientació a la ciutat. Actualment es manté el treball de desenvolupament i consolidació del projecte i dels seus objectius, les línies d’actuació i els continguts, entre d’altres.

En el desenvolupament de la construcció d’aquest model d’orientació al territori, s’ha anat ampliant la xarxa d’agents implicats en les diferents línies de treball per tal de construir un model integrador mitjançant processos participatius i una cooperació pública-privada.

Pla de treball 2022-2024:

  1. Construcció i desplegament d’un sistema d’orientació de qualitat, de les seves bases metodològiques i de la seva avaluació.
  2. Creació i consolidació d'una xarxa d'entitats orientadores que treballin de manera col·laborativa i coordinada.
  3. Elaboració i consolidació de la cartera de serveis i recursos d’orientació del territori que doni suport a la tasca orientadora tot proporcionant eines a la ciutadania i als agents orientadors per facilitar i millorar la seva tasca.
  4. Creació i impuls d’una marca identificadora de Mataró Orienta que serveixi per posar en valor aquesta tasca orientadora com a projecte comú de ciutat i n’identifiqui els seus agents.