Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SocialNEET

Perquè una segona edició?

Per la situació socioeconòmica derivada de la pandèmia ha posat de relleu que cal fer-hi front de manera diferents. Per això, aquest programa ofereix a la ciutat de Mataró oferir resposta a la crisi des de dos àmbits diferents:
  • Canviar el paradigma econòmic i apostar per l’economia social, sostenible, verda i digital. Una economia més social també és més resilent i afronta millor situacions de crisi 
  • Reduir la desocupació juvenil fomentant l’emprenedoria social. Hem de mostrar als joves que a partir de les seves pròpies capacitats poden ser capaços de aixecar projectes innovadors i socials i que tinguin un impacte positiu en el seu entorn i posin les persones al centre.
A partir d’aquests dos objectius, els resultats obtinguts en la primera edició han estat molt positius: Van començar 13 joves el programa formatiu i el van finalitzar 10 joves. D’aquests, una de les noies està ja comercialitzant el seu projecte cooperatiu (Xarxa de Ràdios locals per a persones amb malalties mentals); altres tres joves estan valorant la possibilitat de posar en marxa un projecte de Delivery Social de les compres del mercat municipal de la ciutat, través de transport sostenible com és la bicicleta; i la darrera noia s’ha autoocupat creant el seu propi estudi fotogràfic. La resta han tornat a estudiar o màsters i estudis universitaris i han tornat a la cerca activa de feina. 
Amb la segona edició del COOPERATIVITZA’T! Hem intentat que les noves activitats empresarials es facin sota el paraigua i valors de l’ES per aconseguir  majors impactes socials i ambientals positius, la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat i per això apostem per una segona edició, introduint millores en el progama formatiu, en la fase pràctica i donant més protagonisme als membres del Comitè Local per a què actuin com a mentors amb els joves. 

Galeria d'Imatges