Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SocialNEET

Tens una idea emprenedora i vols saber com fer-la realitat?

 
Tenint en compte els recursos d’assessorament i acompanyament ja existents al municipi, i que sovint, els joves majors de 18 anys, no tenen estudis reglats finalitzats, no saben de què volen/poden treballar, no tenen interès en emprendre o senzillament no s’ho han plantejat mai fer-ho, o no coneixen que és i quines oportunitats ofereix l’economia social (ES).... Hem dissenyat un programa per donar resposta a aquesta realitat per estimular el interès d’aquests joves NEET’s (Not Employment, Education or Training) cap a l’emprenedoria social. L’activitat s’anomena COOPERATIVITZA’T!
 
És un programa de suport a la creació de cooperatives per a joves, oferint-los serveis d’assessorament i consultoria. Aquest assessorament també té per objectiu treballar les competències transversals, per a fomentar el compromís i la responsabilitat individual i col·lectiva dels joves participants amb els reptes socials, econòmics i digitals de la ciutat de Mataró. 
 
El model pedagògic i d’intervenció d’aquest programa es basa principalment en posar els i les joves al cor del projecte i promoure la seva autonomia, tot donant-los eines perquè s’autoorganitzin i autogestionin la feina, fomentant el seu compromís i responsabilitat individual i col·lectiva i facilitant-los l’adquisició de nous aprenentatges i noves competències personals (de direcció, socials, personals i de treball) a partir de les seves pròpies capacitats i de l’aprenentatge cooperatiu.

Galeria02.jpg