L’Oficina Jove del Maresme-Sidral
ofereix un servei personalitzat per a proporcionar informació de qualsevol àmbit a les persones joves que ho necessitin. L'objectiu és facilitar al màxim l'accés a la informació per tal de garantir una millor presa de decisions i afavorir la igualtat d'oportunitats.

Aquest servei, que forma part de la Xarxa Catalana de Serveis d'Informació Juvenil de la Generalitat de Catalunya, disposa d’un banc de recursos d’interès per a persones joves i permet accedir a informació actualitzada i de qualitat de diferents àmbits (ocupació, estudis, mobilitat, associacionisme, oci, habitatge...) a la vegada que ofereix un servei d’assessorament individual per part d’una professional especialitzada en informació juvenil.

Funcionament del servei

El Servei d’informació juvenil és públic, totalment gratuït i no requereix cita prèvia. Les persones joves que desitgin rebre informació o vulguin resoldre dubtes sobre algun tema que sigui del seu interès poden acudir a l’Oficina Jove del Maresme-Sidral en horari d’atenció de matí (dimecres de 10 a 14h o dissabte de 9 a 14h) o de tarda (de dilluns a divendres, de 17 a 20h).

Per a garantir al màxim l’accés al servei, les persones joves que ho desitgin també poden realitzar consultes telefòniques o per correu electrònic, trucant al 93 798 96 49 o bé enviant un correu a maresme@oficinajove.cat.

Complementàriament, el Servei d’informació juvenil també s’ofereix de forma descentralitzada als quatre equipaments de la Xarxa d’Espais Joves de la ciutat, en medi obert i als instituts, on a més de campanyes informatives i de sensibilització s’ofereix un espai d'atenció presencial estable que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi espai jove o centre educatiu com en el seu entorn més proper, el barri i el municipi.

Què hi podeu trobar?

• Atenció personalitzada a demandes d’informació sobre qualsevol àmbit d’interès per part de les persones joves.

• Informació actualitzada sobre la programació de la Xarxa d’Espais Joves, sobre l’agenda d’activitats i sobre les entitats juvenils de la ciutat.

• Tramitació de carnets d'alberguista, estudiant internacional (ISIC) i professor internacional (ITIC). Consulteu-ne les tarifes, requisits i documentació necessària.

• Informació específica sobre els serveis juvenils de l’Agència Catalana de la Joventut (Carnet Jove i Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya – XANASCAT).

• Espai d’autoconsulta de materials informatius de diferents àmbits (ocupació, habitatge, treball, salut...).

• Difusió del programa de Garantia Juvenil, suport en el procés d’inscripció, i informació sobre els recursos i programes que es desenvolupen en l’àmbit territorial de Mataró i el Maresme.

• Informació i inscripcions als cursos de formació en el lleure i a d’altres cursos de formació complementària que es programen durant l’any.

• Tramitació d’altes d’usuari del servei de Telecentre.

• Informació sobre Mobilitat Internacional i reserva de cita prèvia per a assessories individualitzades.
 

Ubicació i horari

Servei d’Informació Juvenil
Oficina Jove del Maresme-Sidral
Centre cívic Cabot i Barba
Plaça de Miquel Biada, 5
08301 – Mataró
Tel. 93 798 96 49
maresme@oficinajove.cat

Horari d’atenció:
Matins: dimecres de 10 a 14h i dissabte de 9 a 14h.
Tardes: de dilluns a divendres, de 17 a 20h. 

Centre Cívic Cabot i Barba Ampliar mapa