Assessoria de Mobilitat Internacional


El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un servei per a promoure i acompanyar la mobilitat internacional dels i les joves del Maresme que es realitza de forma mancomunada entre 23 ajuntaments de la comarca, entre els quals Mataró. El coordina i gestiona el Consell Comarcal del Maresme a través del Servei Comarcal de Joventut.

Des de l’Oficina Jove del Maresme-Sidral, s’ofereix de manera totalment gratuïta una Assessoria específica de Mobilitat Internacional i diferents recursos informatius amb l’objectiu de generar oportunitats de mobilitat social, i processos d’aprenentatge i desenvolupament personals de les persones joves que vulguin viatjar a l’estranger per realitzar pràctiques, formació, voluntariat, treball, idiomes i adquirir competències que els facilitin el procés d’emancipació i la definició del seu projecte de vida:

Informació, orientació i assessorament sobre mobilitat internacional: des del Servei d’Informació Juvenil de l’0ficina Jove del Maresme-Sidral els i les joves poden consultar materials i rebre informació sobre les opcions per a fer una estada en un altre país.
 
Assessories personalitzades: cites individuals en les quals una professional especialitzada en mobilitat internacional per a joves, realitza una atenció i orientació individual perquè puguin concretar i donar forma al seu projecte de mobilitat. També reben informació sobre els aspectes més transversals i pràctics de la mobilitat en un país concret (visats, DNI, allotjament, prestació d’atur, seguretat social, impostos, xarxes de suport, etc.). Aquest servei requereix demanar cita prèvia.
 
• Tallers formatius: tallers en els quals es proposa una temàtica i les persones joves usuàries s’inscriuen segons els seus interessos.

Servei de Voluntariat Europeu (SVE): des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme es dóna suport, en tot el procés, a les persones joves que volen participar com a voluntàries en un projecte del Servei de Voluntariat Europeu. Se’ls facilita suport i orientació, per a fer la recerca del projecte, se’ls acompanya en el contacte i seguiment del treball a fer amb l’entitat d’acollida, es fan els tràmits del projecte, se’ls facilita la formació abans de marxar, es fa el seguiment durant l’estada i l’acompanyament al retorn.

Horaris i dades de contacte de l’assessoria

Horari d’atenció personalitzada: Dimarts d’11 a 14h i de 17 a 20h i Divendres de 17 a 20h.

Per demanar cita prèvia: Tel. 93 798 96 49 / maresme@oficinajove.cat

Assessoria de Mobilitat Internacional - Oficina Jove del Maresme-Sidral
Centre cívic Cabot i Barba. Plaça de Miquel Biada, 5
08301 – Mataró
Tel. 93 798 96 49
maresme@oficinajove.cat

Centre Cívic Cabot i Barba Ampliar mapa