Xarxa d'Espais Joves


La Xarxa d’Espais Joves és l’eina a partir de la qual l’Ajuntament de Mataró implementa les polítiques de joventut al territori, oferint un ventall de serveis als i les joves de forma descentralitzada. Mataró compta amb una Xarxa de 4 espais joves ubicats als barris de Cerdanyola, Rocafonda-El Palau, La Llàntia i Pla d’en Boet, que esdevenen equipaments de proximitat per a totes les persones joves de la ciutat.

Els Espais Joves són serveis municipals gratuïts adreçats a totes les persones d’entre 12 i 25 anys. Mitjançant un espai relacional, el suport a l’estudi i la dinamització socioeducativa, promouen la plena ciutadania i la igualtat d’oportunitats dels i les joves, esdevenen un altaveu de les seves iniciatives i opinions, i en promouen el seu desenvolupament personal integral.

Ofereixen nombrosos serveis específics (espai de trobada, suport a l’estudi, espais multimèdia, sales de joc i de formació) i una programació trimestral d’activitats (tallers, xerrades, assemblees, tornejos, sortides...) que es duen a terme a partir de la participació dels i les joves, i que en fomenten la seva autonomia i vinculació comunitària.

També funcionen com a serveis d’informació juvenil descentralitzats i proporcionen informació de qualsevol àmbit a les persones joves que ho necessitin. L'objectiu és facilitar al màxim l'accés a la informació, amb especial atenció a l’àmbit educatiu i ocupacional, per tal de garantir una millor presa de decisions, fer possible que les persones joves puguin desenvolupar el seu propi projecte de vida i afavorir la igualtat d'oportunitats.

Més enllà de la programació trimestral d’activitats, des de la Xarxa d’Espais Joves es desenvolupen diversos projectes de forma coordinada amb altres serveis municipals i entitats de la ciutat, que tenen com a objectiu el suport a l’estudi i la intervenció socioeducativa en clau comunitària.
 

Horari
De dimarts a dissabte, de 16:30 a 20:30h.
Podeu conèixer els horaris detallats de la programació aquí

Requisits d’accés
Per a poder accedir al servei i a les activitats cal tenir entre 12 i 25 anys i realitzar una inscripció prèvia a qualsevol dels quatre Espais Joves de la xarxa.

La inscripció té vigència per a tot el curs escolar, es pot realitzar qualsevol dia de funcionament del servei i per als/les menors d’edat cal que es realitzi amb l’acompanyament del pare, mare o tutor/a legal. Totes les activitats de la programació de la Xarxa d’Espais Joves són gratuïtes.

Espai Jove Cerdanyola
Passeig de Ramon Berenguer III, 84-86
MAPA
Tel. 93 758 24 18
ejcerdanyola@ajmataro.cat

Espai Jove Rocafonda–El Palau
Carrer de Pablo Ruiz Picasso, 30
MAPA
Tel. 93 790 22 41
ejrocafondaelpalau@ajmataro.cat

Espai Jove La Llàntia
Carrer de Teià, 7
MAPA
Tel. 93 702 37 22
ejlallantia@ajmataro.cat 

Espai Jove Pla d’en Boet
Ronda de Francesc Macià, 103 (antic Centre Cívic)
MAPA
Tel. 93 758 24 48 - 636 763 014
ejpladenboet@ajmataro.cat