La Salut Pública

hàbits saludables: esport i natura i alimentació sana
La salut pública va dirigida a promoure i protegir la salut d'una població. Els seus esforços no van dirigits a restaurar la salut individual d'una persona concreta sinó a prevenir els riscos que poden afectar la salut col·lectiva i també a promoure hàbits i estils de vida saludables. Històricament, la salut pública ha estat vinculada als governs de les administracions públiques.

El Servei de Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Mataró és el responsable d'aplicar i desenvolupar les polítiques de salut pública adreçades a la nostra població. Per realitzar la seva funció ha de conèixer l’estat de la salut de la població i mirar de influir sobre els mecanismes que determinen aquest estat de salut, també coneguts com determinants de la salut. El determinant que més influeix sobre la salut és l’estil de vida, però també els factors ambientals. El sistema sanitari és important per restaurar els trastorns produïts per les malalties però influeix poc sobre la salut col·lectiva, i els factors genètics són importants però no modificables amb els mitjans actuals.

 Itineraris

El Pla Municipal de Salut Pública

 

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat l’any 2017 el Pla de salut que substitueix el de 2006. El Pla de salut és l’eina que ha d’orientar les polítiques de salut pública que s’han de dur a terme a la ciutat. A partir del coneixement de l’estat de salut de la població i dels seus determinants s’estableixen periòdicament unes prioritats amb objectius temporals que han de ser realitzables i avaluables.

On som?

Salut Pública i Consum Ampliar mapa

Salut Pública 
Adreça: Avinguda de Puig i Cadafalch 101-111, 1r pis
08303 Mataró
Tel: 93 758 23 67
Fax: 93 758 23 20
Horari: de 9h a 14h