Gestió dels animals de companyia

La presència d’animals domèstics a les llars ve de fa molts segles, però el seu paper ha canviat i actualment es consideren bàsicament animals de companyia, amb una regulació específica de normes per garantir la seva protecció i benestar.

Aquesta realitat social ha de ser compatible amb el respecte a les normes de convivència amb els altres ciutadans tant en l’àmbit residencial privat com als espais públics. Per tal de garantir-ho, l’Ajuntament de Mataró s’ha dotat de la Normativa municipal sobre la tinença d’animals domèstics (actualment en fase de revisió). També s’hi recullen aspectes específics a l’Ordenança general de residus urbans i neteja viària i a l’Ordenança de civisme de Mataró. S’han regulat també les condicions de circulació d'aquests, bàsicament dels gossos, als espais i vies públiques, definint espais de lliure circulació (alguns amb limitació horària).
 

banner_espais_lliures_gossos
 Cens Municipal d'Animals Domèstics
Cuida la ciutat com cuides el teu gos

 

El propietari d’un animal de companyia té l’obligació de registrar-lo al Cens municipal d’animals domèstics de l'Ajuntament. 

CAAD Cal Pilé


Mataró disposa del servei de recollida i acollida d’animals perduts o abandonats que es realitza mitjançant el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAC) de Cal Pilé, ubicat a la carretera Nacional II, km 648. Aquest equipament té capacitat per a 70 gossos i per a 80 gats. Està gestionat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), entitat amb qui l’Ajuntament també manté convenis de col·laboració per promoure la tinença responsable d’animals.


Contacte i horaris CAAD Cal Pilé
Carretera N-II Km 648,4
Tel. 687 976 037
De dilluns a divendres d’11 a 17 h
Dissabte d’11 a 18 h
Diumenges i festius d’11 a 14 h