Programa de concerts

Programa de concerts i visites guiades

 Del 10 al 22 de juliol del 2013.

imatgevertical2

CICLE DE CONCERTS JAUME ISERN

La programació d’enguany inclou sis concerts a la ciutat (tres a la Basílica de Santa Maria, dos al Teatre Monumental i un al Convent de les Carmelites) a càrrec d’intèrprets de prestigi, reconeguts i aplaudits a l'àmbit internacional. A la Basílica hi haurà una il·luminació espectacular i una pantalla gegant per gaudir de la interpretació dels músics. Tots els concerts aniran precedits d'una trobada amb el músic a tall de presentació, a les 19.30 h al Museu Arxiu de Santa Maria.
 
Dimecres 10, a les 21 h
Basílica de Santa Maria
Concert inaugural amb Konstantin Volostnov L’elegància russa torna a Mataró
Aquest músic moscovita és organista, pianista i clavecinista. Ha actuat en nombrosos festivals internacionals de renom, i ofereix concerts arreu del món. Des del 2010 és professor del Conservatori Txaikovski de Moscou.
 
Dilluns 15, a les 21 h
Teatre Monumental*
Concert amb Kyke SerranoMúsica entre copes: l’Empordà
Kyke Serrano, un dels teclistes més reconeguts del país, ens proposa posar en funcionament els cinc sentits per gaudir d'una hora del seu rock paisatgístic, acompanyats d'una copa de vi expressament triat per a l’ocasió. Kyke Serrano ha estat integrant dels Jarabe de Palo i ha treballat amb David Bustamante, entre d’altres. Ha enregistrat més de 100 discs.
 
 
Dimecres 17, a les 21 h
Basílica de Santa Maria
Concert amb Thomas TrotterDe Bach a Wagner
És un dels músics britànics més admirats actualment. L’excel·lència de la seva interpretació l’ha dut a col·laborar com a solista amb els millors directors del món. Ofereix concerts regularment tant a Birmingham, d’on és organista de la ciutat, com per tot el món i als millors festivals.
 
 
Dijous 18, a les 21 h
Teatre Monumental*
L’orgue i el cinema mut La brillantor i la ingenuïtat dels feliços anys vint
Concert d’orgue amb peces espectaculars i improvisacions com a acompanyament de pel·lícules emblemàtiques del cinema mut. Serà a càrrec d’Ulrich Walther, un dels organistes alemanys més prestigiosos del moment i professor de la Universitat de Graz (Àustria).
 
 
Divendres 19, a les 22 h
Església Parroquial de Sant Andreu de Llavaneres
L’orgue amb castanyoles de concert
A càrrec de Mina Jerez, castanyoles de concert, i l’organista Bruno Frost.
Una proposta innovadora amb visita al retaule de l’Església i a l’orgue a partir de les 21 h. Amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Llavaneres i l'església parroquial.
 
 
Dissabte 20, a les 21 h
Basílica de Santa Maria
10è Concert espectacular d’orgue de Les Santes
A càrrec de Raúl Prieto
Als seus 27 anys va ser el primer organista contractat per l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya per exercir com a assessor artístic, intèrpret i divulgador. Actualment es dedica íntegrament a la seva carrera com a concertista arreu del món. Al mercat hi ha un CD en el qual Prieto actua com a solista a la catedral de Milà, i un altre d’un concert seu amb piano i orgue enregistrat al Palau de la Música Catalana (Duo MusArt). Sempre que pot ofereix concerts a la Basílica de Santa Maria, i vetlla per la conservació i millora del magnífic orgue. És el director artístic del Festival i enguany fa una dècada que toca per Les Santes.
 

Dilluns 22, a les 21 h
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró
El Diablo vestido de Fraile[Autoria d3] , Orgue amb castanyoles de concert
A càrrec de Mina Jerez, castanyoles de concert, i l’organista Bruno Frost, únic duet d’orgue i castanyoles de concert d’Espanya, que ens porta una proposta tant innovadora com ben documentada històricament.Hi haurà una xerrada prèvia amb els artistes per presentar el concert a les 19.30 h, al Museu Arxiu de Santa Maria.
 
 
Altres activitats
 
Divendres 12, de les 19 a les 21 h
Plaça de Santa Anna
L’orgue al carrer
Una altra de les novetats d’enguany és la proposta trencadora de Raúl Prieto, que surt al carrer per fer micro-concerts a cada hora en punt i a dos quarts, entre les 19 i les 21h.
 

Visites comentades a l'Orgue Monumental de la Basílica de Santa Maria de Mataró 

Dissabte 13 de juliol, a les 17 i les 18 h
Dissabte 13 de juliol, visita nocturna a les 23 h
Diumenge 14 i 21 de juliol, a les 13 h
 
L’orgue de Santa Maria és el més gran de Catalunya, tant pel número de tubs com per l’extensió dels seus teclats. També té un gran valor històric, ja que fou construït clarament amb l'objectiu que esdevingués un instrument perfecte; el de més bona qualitat que s’hagués fet mai al país. L’organista Raúl Prieto és qui millor coneix la història i la musicalitat de l’orgue, i és l’encarregat d’oferir les visites comentades i mostrar com funciona l’instrument, que té 4.557 tubs de fins a 6 metres d’alçària, 4 teclats de 61 notes i un pedal de 32 notes.

La novetat d’aquesta edicició és la visita nocturna del dissabte 13 a les 23 h, en un format molt especial.
Les visites són gratuïtes. Les places són limitades, cal que en feu la reserva a l’Oficina de Turisme de Mataró (c/ La Riera, 48. Tel. 93 758 26 98)
 
Totes les activitats són gratuïtes. 
* Els concerts del Teatre Monumental són amb invitació a recollir a Cultura (C. de Sant Josep, 9 ) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20. També es pot recollir al Teatre Monumental el mateix dia del concert des de les 20 h.
 
Espais dels concerts:
Basílica de Santa Maria (Plaça de Santa Maria, s/n)
Teatre Monumental (c. La Riera, 169)
Església del Monestir de Les Carmelites de Mataró (Av. Torner, 63)