Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dones que Transformen

En el marc de l’Escola de Feminismes i LGTBI 2022 i amb la voluntat de treballar des de l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la defensa dels drets humans de manera global, posant èmfasi en els drets de les dones i en com el feminisme i la perspectiva de gènere s’estan convertint en motors transformadors de la realitat a tot el món, presentem la programació de la campanya Dones que Transformen.

Dones que Transformen és una campanya de sensibilització i educació per a la ciutadania global (ECG), dissenyada per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte EqualMed, que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d’una mirada transversal feminista i antiracista. En el programa organitzat pel Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró s’inclouen tres activitats de la campanya dissenyada per la Diputació i una activitat que s’emmarca en la XII edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Logotip Dones que transformen

L’ODS 5 de l’Agenda 2030 estableix entre les seves fites “la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells de la presa de decisions en la vida política, econòmica i pública”.


La campanya reconeix aquest repte compartit i estableix un pont entre Catalunya i el Marroc per tal de:

  • Reivindicar les aportacions de les lluites feministes en defensa dels drets humans a les seves comunitats com a element compartit a les dues riberes alhora que divers.
  • Potenciar el dret a la participació social i política de les dones en la seva diversitat i denunciar desigualtats estructurals que vulneren aquest dret.
  • Apropar les realitats diverses de les dones a Catalunya i al Marroc per trencar prejudicis i estereotips de gènere i racistes.

Testimonis

Us presentem els testimonis de diverses dones activistes de la província de Barcelona i el Marroc que ens parlen sobre la transformació, aprofundint en els detalls més personals, en les seves lluites, en les causes que n’han dificultat la participació en el context polític i social, en els motius que les van impulsar a actuar, i en els riscos, els resultats i els aprenentatges.


Per començar, us presentem a la Custodia Moreno. Ella és infermera, activista i líder veïnal de Barcelona.



També us presentem a la Khadija Errebbah. Experta en gènere i desenvolupament. Membre fundadora de la DEMOCRATIC ASSOCIATION OF MOROCCAN WOMEN (ADFM).

A continuació podeu conèixer a la Nadia Chadi. Vicepresidenta de la comuna de Tetuan.

I per últim, us presentem a la Fátima Charkaoui. Professora d’economia, empresa i orientació laboral.

Xarxes Socials

Instagram Igualtat Mataró

Instagram Ciutadania Global Mataró

Amb el suport de:

Logo EqualMED

Logo DIBA

Logo Agenda 2030