Saltar al contingut Saltar a la navegaci贸 Informaci贸 de contacte

Dones que Transformen

En el marc de l鈥Escola de Feminismes i LGTBI 2022聽i amb la voluntat de treballar des de l鈥櫭爉bit de la cooperaci贸 al desenvolupament i la defensa dels drets humans de manera global, posant 猫mfasi en els drets de les dones i en com el feminisme i la perspectiva de g猫nere s鈥檈stan convertint en motors transformadors de la realitat a tot el m贸n, presentem la programaci贸 de la campanya Dones que Transformen.

Dones que Transformen聽茅s una campanya de sensibilitzaci贸 i educaci贸 per a la ciutadania global (ECG), dissenyada per la Diputaci贸 de Barcelona en el marc del projecte EqualMed, que t茅 per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participaci贸 pol铆tica i social des d鈥檜na mirada transversal feminista i antiracista. En el programa organitzat pel Servei d鈥橧gualtat i Diversitat Ciutadana de l鈥橝juntament de Matar贸 s鈥檌nclouen tres activitats de la campanya dissenyada per la Diputaci贸 i una activitat que s鈥檈mmarca en la XII edici贸 del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Logotip Dones que transformen

L鈥橭DS 5 de l鈥橝genda 2030 estableix entre les seves fites 鈥渓a participaci贸 plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells de la presa de decisions en la vida pol铆tica, econ貌mica i p煤blica鈥.


La campanya reconeix aquest repte compartit i estableix un pont entre Catalunya i el Marroc per tal de:

  • Reivindicar les aportacions de les lluites feministes en defensa dels drets humans a les seves comunitats com a element compartit a les dues riberes alhora que divers.
  • Potenciar el dret a la participaci贸 social i pol铆tica de les dones en la seva diversitat i denunciar desigualtats estructurals que vulneren aquest dret.
  • Apropar les realitats diverses de les dones a Catalunya i al Marroc per trencar prejudicis i estereotips de g猫nere i racistes.

Testimonis

Us presentem els testimonis de diverses dones activistes de la prov铆ncia de Barcelona i el Marroc que ens parlen sobre la transformaci贸, aprofundint en els detalls m茅s personals, en les seves lluites, en les causes que n鈥檋an dificultat la participaci贸 en el context pol铆tic i social, en els motius que les van impulsar a actuar, i en els riscos, els resultats i els aprenentatges.


Per comen莽ar, us presentem a la Custodia Moreno. Ella 茅s infermera, activista i l铆der ve茂nal de Barcelona.

Tamb茅 us presentem a la Khadija Errebbah. Experta en g猫nere i desenvolupament. Membre fundadora de la DEMOCRATIC ASSOCIATION OF MOROCCAN WOMEN (ADFM).

A continuaci贸 podeu con猫ixer a la Nadia Chadi. Vicepresidenta de la comuna de Tetuan.

I per 煤ltim, us presentem a la F谩tima Charkaoui. Professora d鈥檈conomia, empresa i orientaci贸 laboral.

Xarxes Socials

Instagram Igualtat Matar贸

Instagram Ciutadania Global Matar贸

Amb el suport de:

Logo EqualMED

Logo DIBA

Logo Agenda 2030