Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NextMataró

L’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el 17 de maig de 1990 va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En commemoració d’aquesta efemèride, el dia 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

Des del mes d’octubre de 2014, Catalunya disposa d’una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia). Aquesta llei ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGBTI, i entre els seus objectius hi ha el d'aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d’igualtat, respecte i tolerància.

Des de l’Ajuntament de Mataró i en col·laboració amb d’altres entitats i organismes del territori, s'elabora un programa d’activitats per reflexionar sobre aquesta temàtica, afavorir el dret a la igualtat i la no-discriminació per motius d’orientació sexual i identitat o expressió de gènere, i promoure que es pugui viure la diversitat afectiva i sexual en plena llibertat.

Enguany la campanya s'emmarca en l'Escola de Feminismes i LGTBI, i centra la seva atenció en la temàtica del mes de maig, cossos dissidents. Podeu seguir les novetats de la campanya al perfil d'Instagram d'Igualtat, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Mataró: @igualtatmataro.  
També podeu descarregar el programa al següent enllaç.

hr-lgtbi.png

Programa d'activitats

Minisite_peu_LGTBI.jpg