Netejar les carxofes. Posar-les a bullir amb grills de llimona i una mica de farina per blanquejar la carxofa i que no quedi negra.
Quan les carxofes estiguin tendres, posar-les en un recipient amb aigua amb gel per tallar la cocció.
Per preparar el farcit, un cop netejats, picar i arrebossar una ceba dolça, les trompetes, els rovellons i els portobellos.
Sofregir la ceba, afegir la mantega, un rajolí de conyac i deixar cuinar fins que estigui cuit.
Afegir la nata fins lligar tots els ingredients i triturar-ho tot en una trituradora o túrmix o bé a la thermomix (2’ a velocitat 3), i ja estarà llest per farcir.
Pelar, rentar i tallar les patates, bullir-les amb la nata i el caldo fins que estiguin tendres, salpebrar i ja estaran llestes per triturar.
Posar el cremós de patata a la base del plat i a sobre hi posarem la carxofa amb el farcit al seu interior.