Recepta realitzada pel restaurant Nougat





Ingredients per a 4/6 persones:

PASTA BRISA
      · 300 gr de farina fluixa
      · 165 gr de mantega pomada
      · 1 ou
      · 95 gr sucre glacé
      · 5 gr de sal
      · Cigrons naturals per la cocció


FARCIT DE MADUIXES
      · Pasta brisa
      · 200 gr de maduixes
      · 65 gr de farina
      · 2 ous
      · 250 gr de nata
      · 40 gr de mantega fosa
      · Rom
      · 55 gr de sucre




Elaboració

1. Posem la mantega pomada a un bol i anem afegint els ous (a temperatura ambient) i després la resta d'ingredients fins a obtenir una massa homogènia.

2. Deixar reposar la massa a la nevera unes hores abans d'utilitzar.

3. Estirem la massa ben fina de manera uniforme i posem a sobre el motlle de la tarta (preferiblement de base desmuntable).

4. Courem la massa de la brisa 10 minutos a 170 ºC. Per tal que no creixi la massa omplirem tota la base amb cigrons durs (que guardarem per futures tartes).

5. Un cop cuita la base treiem els cigrons i posem les maduixes partides segons la mida. Per preparar el farcit barrejarem els ous amb el sucre, afegirem la nata líquida, incorporarem la farina, tot seguit la mantega fosa i per últim el rom (la quantitat i el tipus d'aiguardent o licor depèn del nostre gust).

6. Omplirem la tarta amb el líquid i courem a 150 ºC fins que qualli (15 o 18 minuts). Per comprovar es punxa amb un ganivet i ha de sortir net.