• Pelem la verdura i la tallem
• Ofeguem amb una cullerada d’oli d’oliva, excepte els pèsols
• Deixem estofar a foc lent durant 10 min
• Incorporem 1 got d’aigua
• Deixem bullir 5 minuts
• Incorporem els pèsols
• Deixem bullir 1 minut més
• Triturem fins aconseguir una crema homogènia
• Ho colem i ho deixem a part.
• Tallem el calamar a daus i el posem a la paella
• El reguem amb 2 cullerades d’oli d’oliva
• Ofeguem 3 minuts
• Tallem la ceba a l’estil Juliana
• Ho incorporem a la cassola i ofeguem a foc mig 10 minuts
• Afegim el vi txakolí i deixem reduir a la meitat.
• Tot seguit, per el cruixent de tinta, agafem tots els ingredients i els triturem
• En una paella a mig foc ho incorporem i ho deixem evaporar fins aconseguir un galeta fina i cruixent.
Emplatar:
• En un plat de sopa, col•locarem al centre el calamar i la crema al voltant. Finalment, a sobre, col•locarem el cruixent.