Rentem i pelem les nyàmeres com si fossin patates, es tallen en forma de daus.
Coem els daus en aigua fins que estiguin fets.
S’escorren bé i quan encara està calent li afegim la crema de llet.
Triturem amb un processador de menjar, li afegim una nou de mantega i rectifiquem de sal; reservem mantenint l’escalfor.
A banda, rentem i pelem el moniato i amb l’ajuda d’una mandolina tallem làmines d’un gruix de 0,5 mm aprox. Les anem dipositant en aigua ben freda i les deixem reposar uns 5 minuts.
Preparem una paella amb oli i el portem a temperatura alta.
Escorrem molt bé les làmines i les assequem amb l’ajuda de paper absorbent.
Fregim el moniato a la paella amb oli i quan veiem que queda cruixent, les retirem i posem en paper absorbent per retirar l’excés d’oli.
En una altra paella, amb unes gotetes d’oli, fregim el pernil tallat en tires fins que estigui ben daurat.
Servim la crema de nyàmeres que teníem reservada en un plat fondo i decorem amb les xips de moniato i el pernil. Acabem amb un rajolinet d’oli d’Oliva Verge.