En una paella de ferro colat sense teflonar coberta amb un lleuger bany d'oli, saltejarem les patates tallades a làmines fines uns cinc minuts, tapades i assaonades amb sal i pebre. Passats aquests minuts agregarem els bolets nets tallats a laminas, un polsim de cúrcuma, i els alls tendres. Regarem amb oli i sal, taparem i courem uns 3 minuts. Seguidament agregarem les carxofes tallades a làmines molt fines i courem a foc lent tot el resultat fins que estiguin les patates estiguin ben toves.
Una vegada acabada la cocció, comprovant que tots els ingredients estiguin al punt, els reservarem per poder emplatar amb el alioli.
Per fer la muselina simplement bolcarem els ingredients per ordre, en un recipient adequat per batre i batrem lentament amb la vareta elèctrica fins que l'oli hagi emulsionat perfectament, obtenint una salsa ben espessa.
Servir ben calent.
Aquest saborós i energètic plat, sense gluten i amb sanadoras espècies, pot ser un excel•lent regal per als comensals un dia festiu, obtenint un plat de gourmet amb la senzillesa de les verdures d'hivern.
Opcionalment podem afegir un bon raig de vi blanc tipus pansa blanca, els darrers 5 minuts, esperar que redueixi i seguidament servir ja aromatitzat per el perfum del vi.