En primer lloc prepararem la salsa romesco, introduint els ingredients per ordre en un pot adecuat per batre. Batre amb una barilla elèctrica sense moure-la al principi, fins que l'oli ha emulsionat i puja a la superfície, en aquest moment pujar suaument la vareta, i acabar de batre fins a obtenir una salsa lligada molt cremosa y densa.
En un bol a part hidratarem les algues dulse amb una mica de suc de taronja i afagirem una cullerada de miso. A aquest preparat li afegirem la ceba tallada en fins cèrcols i una mica d'oli.
Per preparar l'amanida bolcarem en un bol d'amanida, l'escarola i els enciams ja nets secs i trossejats, agregarem uns bocins de tofu o el bacallà, unes olives, la pastanaga rallada i finalment les dues salses. Primer regarem amb la salsa d'algues i remourem per repartir homogèniament per tota l'amanida l'assaonat. Acabarem decorant al centre amb 4 cullerades de salsa Romesco.
Gaudir d'una xatonada en versió vegana us asseguro que serà una experiència per recordar.
Suau, e intensa al unisó... remineralitzant i energetitzant gracies al contingut d'elements crus i el valor proteic i energétic de les ametlles.