Recepta realitzada per Patricio Inostroza, cap de cuina del Restaurant Culinary



Ingredients per a 6 persones:

      · 300 g de mongeta del ganxet
      · 1 litre de brou de peix
      · 1 ceba picada molt fina
      · 1 pebrot verd picat molt fi
      · 1 fulla de llorer
      · 1 pastanaga pelada
      · 3 grills d'alls (1 d'ells picat molt fi)
      · 300 g de cloïsses
      · 50 ml de vi blanc
      · 2 cullerades de coriandre picat



Elaboració

! El dia anterior posarem les mongetes en remull amb força aigua freda.


1. En el moment de coure-les, posem les mongetes en una olla amb aigua freda, 2 grills d'all, la fulla de llorer i la pastanaga i ho duem a foc mig uns 45 minuts aproximadament.

2. Tindrem especial cura d'anar "espantant" les mongetes quan aquestes comencin a bullir, eliminant així l'excés d'escuma. Les "espantem" tres vegades; així evitem que les mongetes es trenquin quan aquestes bullen i xoquen entre elles.

3. Un cop cuites, les reservem. És possible que triguin una mica en fer-se, pel què abans de retirar-les del foc les provem per veure'n el punt.

4.Posem les cloïsses amb el vi blanc en una olla, ho tapem i ho portem a foc mig fins que tot bulli s'obrin les cloïsses. A continuació, ho retirem. El brou resultant de les cloïsses el posarem en una altra cassola fora del foc.

5.En una olla hi daurem l'all picat, la ceba i el pebrot verd a foc suau durant uns 5 minuts. un cop daurat, hi afegim el brou de peix i ho duem a ebullició.

6.Quan ja hi hagi bullentor, hi posem totes les mongetes sense el caldo de la seva cocció (el qual reservem a part). Ho condimentem i hi afegim el brou de les cloïsses i el coriandre.


Emplatat

Per servir, posarem les cloïsses en la base del plat i les cobrirem amb les mongetes cuites.


* El caldo resultant de les mongetes ens servirà per si aquestes ens queden massa seques o el seu sabor fos massa intens.