Recepta realitzada pel Bocca Restaurant



Ingredients per a 4 persones:

      · 500 g de tirabecs
      · 2 dents d'all
      · 50 cl d'oli d'oliva verge
      · Gel
      · Sal
      · 50 g de crema de formtatge de cabra a la mel
      · 100 cl d'aigua Vichy Catalan
      · 100 g de farina
      · 1/2 litre d'oli d'oliva suau per fregir



Elaboració

PRIMER PAS

1. Per elaborar els tirabecs, els rentem bé i els tallem en juliana.

2. En una cassola amb aigua bullint, introduïm els tirabecs deixant-los escaldar durant 1 minut per aconseguir mantenir la textura "al dente".

3. Seguidament colem els tirabecs i reservem l'aigua d'haver-los escaldat. Immediatament introduïm els tirabecs en un recipient amb aigua i gel prèviament preparat per aconseguir tallar la calor i mantenir la textura "al dente" i no perdre el color intens.


SEGON PAS

1. Per elaborar la crema de tirabecs, en una paella posem l'oli d'oliva verge i daurem els alls filetejats. Retirem la paella del foc i treiem els alls per evitar que se'ns cremin. Reservem l'oli utilitzat ja que el necessitarem més endavant.

2. En un recipient posem 100 grams de tirabecs escaldats, afegim l'aigua d'haver-los escaldat i afegim també els alls i el seu corresponent oli. Triturem tot bé i posteriorment passem la barreja pel colador xinès. Reservem aquesta crema.


TERCER PAS

1. Per elaborar la tempúra, barregem l'aigua mineral Vichy Catalan i la farina tenint cura de que no quedin grumolls.

2. Afegim a una paella oli d'oliva suau i esperem a que arribi al punt d'ebullició.

3. Arrebossem la juliana de tirabecs per la tempúra i fregim d'un en un per evitar que s'enganxin entre ells.



Emplatat


Agafem un plat fons. Al fons hi col·loquem els tirabecs escaldats i hi afegim la crema de formatge de cabra a la mel. A la part superior hi col·loquem els tirabecs en tempúra. La crema serà afegida més endavant. Un cop presentat a la taula, dispositarem la crema de tirabecs a una gerreta i la servirem al voltant de la crema de formatge.