Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consell Econòmic i Social de Mataró

Premis MÉS Mataró – Empresa – Societat 2024

Els Premis MÉS Mataró – Empresa – Societat tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, al mateix temps que volen contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència de manera que incentivin la transferibilitat i la intercooperació.

Les iniciatives candidates han d’estar orientades obligatòriament a tots o alguns dels següents àmbits:

  • Social. Iniciatives relacionades amb la vinculació i la contribució positiva de l’activitat empresarial amb el seu entorn social.

  • Mediambiental. Projectes amb sensibilitat per l’impacte mediambiental, ja sigui derivada de l’activitat empresarial o pel compromís de l’empresa amb la cura del mediambient.

  • Econòmic. Actuacions relacionades amb l’ètica del model econòmic, models participatius de gestió i governança i en la innovació en clau social.

Els Premis MÉS Mataró - Empresa - Societat estan dividits en tres categories: grans i mitjanes empreses, petites empreses o microempreses i professionals autònoms.

Els guanyadors de cadascuna de les tres categories rebran una dotació econòmica de 2.000 €, el reconeixement per part del Consell Econòmic i Social i l’Ajuntament de Mataró així com el suport en la promoció i presència a mitjans de la iniciativa guanyadora.

El termini de presentació de sol·licituds va ser del 29 de febrer al 15 d'abril.

Aquests guardons els promou el Consell Econòmic i Social de Mataró, l’òrgan de concertació, consulta i participació conformat pels principals agents representatius del sector empresarial i sindicat, i l’Ajuntament de Mataró.

Esdevé un ens de referència per a la creació d’opinió en matèria de desenvolupament econòmic de Mataró que té per funció obrir línies de treball i propostes en l'àmbit econòmic i social, per tal de contribuir a la transformació i consolidació del model de desenvolupament local de la ciutat.

L’entrega dels Premis MÉS Mataró - Empresa - Societat 2024 va tenir lloc dimecres 15 de maig, de 18 a 20 h, al Cafè Nou (La Riera, 119, Mataró), dins de la Jornada anual del Consell Econòmic i Social de Mataró.

En el transcurs de l'acte, l'economista i expert en biofísica, Alberto Garzón, va fer la ponència "Consum conscient: cap a una societat més sostenible".

 Vídeos dels finalistes

Galeria de fotos