Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dia Mundial per a la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

Dia Mundial per a la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans

El 15 de juny és el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans i Mataró organitza una jornada per abordar la problemàtica des de diferents vessants.

La trobada es farà a l’Espai Mataró Connecta (plaça de la Muralla, 21) i començarà a les 10h fins a les 13h.

Durant la jornada es portaran a terme lectures dramatitzades: “Relats amb Tracte” a càrrec d’actors i actrius del Grup de Teatre dels Tallers de Lectura de la Comissió de Cultura del Consell Municipal de la Gent Gran.

Els relats posen de manifest diferents situacions de maltractament com l’abús psicològic i vulneració de drets, l’abús sexual, negligència familiar en la cura dels familiars i l’abús econòmic, entre d’altres.

La jornada va adreçada a tota la ciutadania i en especial als serveis i professionals destinats a les persones grans: serveis de salut (centres d’atenció primària, hospital, centres sociosanitaris) centres de dia, residències, casals de la gent gran, farmàcies... i també a cossos de seguretat, estudiants de graus d’infermeria, cures, fisioteràpia.


Programa de la Jornada

10.00 a 10.15 h Recepció dels participants

10.15 a 10.30 h Presentació de la jornada

10.30 a 11.30 h Lectures dramatitzades: “Relats amb Tracte”

11.30 a 12.30 h Reflexions vers el fenomen del maltractament a les persones grans

12.30 a 13.00 h Conclusions i cloenda


Lloc: Espai Mataró Connecta (plaça de la Muralla, 21)


Inscripcions fins al 12 de Juny. Gratuïta amb aforament limitat.

  • Per internet
  • Al Telèfon d'atenció i assistència a la ciutadania 010, gratuït (900 859 009 si es truca des de fora de Mataró)
  • Presencialment, sense cita prèvia, als Punts d'Autoservei ubicats a les Oficines d'atenció i assistència a la ciutadania.

Inscriu-te a la jornada

Organitza: Servei de Benestar Social. Ajuntament de Mataró i la Comissió per l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractaments a les persones grans.

Comissió per l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractaments a les persones grans: Centre sociosanitari Hestia Maresme, representants dels centres de dia i de les residències de les persones grans, Consorci Sanitari del Maresme, empreses de Servei d’Ajuda a Domicili, farmàcies de Mataró, Institut Català de la Salut (ICS), Mossos d’Esquadra, Policia Local, Servei de Benestar Social, Servei de Gent Gran Activa, Servei d’Informació i Atenció a les dones (SIAD) i Servei d’Intervenció Mataró i Maresme (SIE) i Tunstall Televida empresa prestadora del servei de teleassistència.

Enllaços:

Descarrega la Guia Local per fer front als maltractaments persones grans.

Descarrega el Tríptic de Prevenció dels maltractaments a les persones grans.