Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fem centre

Mesures de mobilitat-ini

Volem recuperar el Centre per al passeig, per a la trobada, per comprar, per a la cultura, per al verd i, sobretot, per a les persones. Per aconseguir-ho, posem en marxa noves mesures a La Riera i els seus entorns per regular la mobilitat, i facilitar les operacions de càrrega i descàrrega dels proveïdors d’establiments comercials i empreses i als serveis de paqueteria i entrega a domicili de comandes en aquesta zona.

Aquestes mesures s’emmarquen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró i són també una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC) que té per finalitat reactivar aquesta zona com a eix comercial i cultural, oferint un espai dinàmic i atractiu per a les persones.

La zona Centre està delimitada per la Muralla de Sant Llorenç, la Muralla del Tigre, el Camí Ral, el carrer de l’Hospital, el carrer de la Coma, la plaça dels Bous i la Muralla de la Presó.

Quan es podrà accedir a La Riera?

L’accés es podrà fer de les 7 a les 9.30 h.

Fora d’aquest horari només podran accedir-hi (o només estaran autoritzats):

- els vehicles de les persones que disposin d’una plaça d’aparcament (s’haurà d’acreditar amb l’escriptura de propietat o bé amb un contracte de lloguer, i també amb la matrícula del vehicle). La sol·licitud per poder accedir a la zona restringida s’haurà de fer mitjançant una instància.

- els vehicles que disposin d’una autorització municipal específica puntual (les autoritzacions per ocupació de via pública es poden demanar a través del web municipal)


Zones DUM (Distribució Urbana de Mercaderies)

Són espais per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega. Estan reservats només per als distribuïdors de mercaderies, disposen d’un horari més ampli que les actuals zones de càrrega i descàrrega i sense la necessitat d’accedir amb vehicle als carrers principals del Centre que s’indiquen en el plànol.

Ubicació de les DUM
• Plaça de les Tereses: 2 zones, una a l’antiga zona de càrrega i descàrrega davant de la parada de taxis i una altra a la part inferior de la plaça tocant al carrer de Santa Teresa (antiga parada d’autobús Sagalés).
• El Torrent: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Carrer d’Altafulla: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega, però ampliada a tota la banda mar fins a la cruïlla amb el carrer de la Concepció.
• Muralla dels Genovesos: 1 zona a tocar de la plaça dels Bous (on hi havia zona blava).
• Muralla de la Presó: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Muralla del Tigre: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Muralla de Sant Llorenç: 1 zona on hi havia la càrrega i descàrrega.
• Camí Ral: 3 zones, ubicades a tocar de La Rambla, a la cantonada amb el carrer de Sant Agustí i davant del supermercat Sorli Discau. Totes tres eren zones de càrrega i descàrrega.
• Carrer de l’Hospital: 2 zones davant de l’Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, que eren de càrrega i descàrrega.
Qui pot fer servir les DUM?

Únicament camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients, vehicles de categoria L (de repartiment) i bicicletes de càrrega.


Horaris de les DUM

Per norma general, funcionaran de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i s’hauran d’utilitzar amb indicador horari i per un temps màxim de 30 minuts. Inicialment, quatre de les DUM previstes funcionaran també els diumenges i festius en el mateix horari: la de la plaça de les Tereses (antiga parada de bus Sagalés), la de la Muralla de la Presó, la de la Muralla dels Genovesos i la del Camí Ral amb La Rambla.

 

Mapa Fem Centre

 

Arxius adjunts