Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A Mataró

Renovació d’enllumenat

enllumenat

Prop de 17.500 punts de llum il·luminen cada nit els carrers i places de Mataró. Mantenir i posar al dia aquestes instal·lacions per garantir-ne el correcte funcionament requereix d’actuacions constants. Per això es va posar en marxa el Pla director de l’enllumenat públic, que es desenvolupa des de 2018 amb l’objectiu d’aconseguir unes instal·lacions més eficients a nivell lumínic, econòmic i mediambiental.

EN EXECUCIÓ

L’Ajuntament està executant treballs de manteniment, millora d’aspectes normatius, telegestió i control de funcionament per renovar 36 quadres d’enllumenat. Suposen tasques com el sanejament de diversos quadres de fibra que se substitueixen per uns de nous metàl·lics, es retiren reguladors de flux i condensadors, s’instal·len diferencials rearmables i s’aplica un acabat antigrafits. També es fa el trasllat de 4 escomeses elèctriques amb armaris elèctrics per millorar l’accessibilitat de les voreres. No suposen canvi de punts de llum.

Aquesta actuació forma part del Pla Director d’Enllumenat Públic i del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

S’hi inverteixen 418.884,96 € (IVA inclòs) i l’actuació està adjudicada a ALUVISA. El projecte està finançat pel Programa General d’Inversions de la Diputació de Barcelona dins el Pla de Concertació Xarxa de Governs Locals 2020-23.

Les obres van començar al juliol de 2023 i tenen un termini d’execució previst de 5 mesos.