Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

6 municipis escenificaran alhora per Internet l'obra de teatre "Surfing la Bomba Informàtica"

Escoltar

6 municipis escenificaran alhora per Internet l'obra de teatre "Surfing la Bomba Informàtica"

El president del Patronat de Cultura, Jaume Graupera, ha presentat avui en una roda de premsa connectada via Internet amb Granollers un projecte de creació escènica en xarxa, "Transversal telemàtic: Surfing la Bomba informàtica", que es representarà el pròxim diumenge 25 d'octubre al Teatre Monumental en el marc de la 2a Setmana de les Noves Tecnologies per a Tothom.

L'obra és un projecte de la xarxa de municipis Transversal que està formada per: Granollers, Lleida, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, la Seu d'Urgell, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú i produïda i dirigida per la mateixa xarxa i els seus equips de creació i l'organització artística Dogon Efff, formada per Andrew Colquhoun i Maria de Marias.

"Surfing la bomba informàtica"

El projecte de creació escènica en xarxa és un projecte pioner en l'Estat espanyol i Europa que es basa en fer treballar junts nuclis creatius de diferents poblacions de Catalunya que es connectaran entre si a través d'Internet al llarg d'una representació teatral.

L'obra conductora és el llibre "La bomba informàtica" del crític cultural francès Paul Virilio del qual les 6 poblacions que participen del projecte n'han triat sis escenes que representaran, el dia 25 d'octubre a partir de les 22h, en el seu teatre respectiu.

Mentre duri l'obra escènica a cada ciutat s'anirà "punxant" successivament en un ordre determinat amb la representació que es faci en un altre municipi. Així, el públic podrà ser testimoni alhora d'un teatre presencial i d'una connexió telemàtica que el portarà al teatre d'un altre punt de Catalunya.

La primera escena es farà des del Teatre Monumental de Mataró i li seguiran el Teatre Auditori Felip Pedrell IMAC de Tortosa, el Teatre l'Estruc de Sabadell, el Teatre Auditori de Granollers, l'Institut del Teatre de Vic i el Teatre Principal ICCO d'Olot.

L'obra pretén ser una crítica a la societat contemporània i la gran dosi d'informació que rep, per aquest motiu s'intenta fer un paral.lelisme amb els impactes d'informació que rep l'home de l'era moderna i els impactes visuals que rebrà el públic en el teatre.

L'obra des del Teatre Monumental

La proposta de Mataró, que tindrà una durada aproximada d'1 hora i 10 minuts, serà musical complementada amb dansa i teatre, on es barrejarà un llenguatge visual, plàstic, poesia i les projeccions que il.lustren els temes. A través de l'obra es farà un viatge per Occident, Orient i Àfrica.

La representació anirà a càrrec d'una trentena d'actors i ballarins de l'Àula de Teatre de Mataró. El nucli de creació està format per Raquel Ortega, Enric Domingo i Cristina Navarro i el responsable artístic del programa és Riadh Ahmed.

L'equip informàtic que possibilita el desenvolupament de la representació el formen la Fundació TecnoCampusMataró, la UPC, l'EUPMt i el propi Ajuntament de Mataró.

"Transversal telemàtic: Surfing la Bomba informàtica" a més dels teatres dels 6 municipis participants també es podrà veure en les altres ciutats que formen part de la Xarxa de municipis transversal (Lleida, Reus, la Seu d'Urgell i Vilanova i la Geltrú) i des del web www.transversal-telematic.net.