Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dos robots de la Politècnica queden semifinalistes al concurs nacional de robòtica

Escoltar

Dos robots de la Politècnica queden semifinalistes al concurs nacional de robòtica

Tres robots de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró van participar la setmana passada al Concurs nacional de robòtica de la UPC, aconseguint dos d'ells una tercera i una quarta posició.

En la categoria de rastrejadors, el robot ASCII de Toni López, guanyador de les últimes dues edicions d'aquest mateix concurs, va quedar classificat en tercera posició. Del total de 13 participants, el robot mataroní va fer el millor temps en la fase prèvia. A semifinals però, va perdre classificant-se en la tercera plaça per darrera de Patan i Sideral, tots dos de la universitat amfitriona. Es repetia així el pòdium que ja es va poder veure aquest mateix any al concurs de Mataró.

En sumo, l'equip format per Sergi Villanueva i Xavi Sanyé va prendre part per primera vegada en una competició amb el seu robot METRABOT. En aquesta categoria hi havia 12 robots, i tot i la seva condició de debutants, Metrabot va passar a semifinals. En aquesta ronda es van trobar amb els robots més forts de la competició i van caure eliminats. El guanyador d'aquesta categoria va ser per tercer any consecutiu el robot Visa, també de la UPC.

El tercer robot de la Politècnica participant va ser AZKTRON de Jordi Bermejo també en la categoria de rastrejadors, però un problema a una peça del seu enginy el va impedir passar de la primera ronda.

El concurs estava organitzat per l'AESS Estudiants. En aquesta ocasió arribaven ja a la 9ª edició en la categoria de lluitadors de sumo, la 7ª en rastrejadors i la 6ª en robots netejadors de superfície. La Politècnica de Mataró també organitza cada any el "Concurs de Robots Ciutat de Mataró", que al 2004 celebrarà la seva cinquena edició.