Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PASS s'incorporarà progressivament al Consorci Sanitari del Maresme

Escoltar

El PASS s'incorporarà progressivament al Consorci Sanitari del Maresme

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir el text del conveni que subscriuran totes les institucions implicades en el pla estratègic per a la incorporació del Serveis de Prevenció Assistencials i Sociosanitaris (PASS) en el Consorci Sanitari del Maresme, que actualment gestiona l'Hospital de Mataró.

El PASS desenvolupa activitats en quatre àmbits: atenció sociosanitària (és a dir, l'atenció a pacients de llarga estada, convalescència i cures pal·liatives que ara es fa a Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena i abans a la Llar Cabanellas), la residència municipal Sant Josep, atenció primària (inclosa l'Àrea Bàsica de Salut de Cirera-Molins), Programes d'Atenció Domiciliària-Equips de Suport (PADES), Programa d'Atenció a la Dona, i salut mental. El PASS es va crear el 1993 com a organisme autònom del Consorci Sanitari de Mataró.

L'objectiu final del conveni és la integració funcional i assistencial dels diferents serveis del PASS en el Consorci Sanitari del Maresme, millorant conseqüentment la coordinació amb l'Hospital de Mataró i, per tant, la qualitat i l'eficàcia dels serveis oferts als ciutadans.

Des de l'entrada en funcionament de l'Hospital de Mataró l'any 1999, les diferents institucions implicades en aquest tipus de serveis (Ajuntament de Mataró, Servei Català de la Salut de la Generalitat, el PASS, el Consorci Sanitari del Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme) han estudiat la millor manera d'incorporar els serveis del PASS al Consorci Sanitari del Maresme per oferir als ciutadans un millor servei.

En aquest sentit, s'ha impulsat un Pla d'Empresa del PASS a desenvolupar entre el 2003 i el 2007, que es realitzarà en dues fases:

-Primera fase (abans de final de 2003): incorporació de les línies d'atenció primària, salut mental, PADES i Atenció a la Dona.

-Segona fase (fins el 2007): incorporació de la línia sociosanitària.

Les dues fases han estat plantejades atenent la salut financera de cada un dels serveis, és a dir, els primers a incorporar-se al Consorci seran els que tenen un òptim equilibri pressupostari i, en segona instància, ho faran els que necessiten un temps per aconseguir-ho.

Deute històric i assoliment de l'equilibri pressupostari

El PASS presenta unes despeses anuals de més de 8 milions d'euros i de tots els àmbits de gestió, l'únic que arrossega un dèficit econòmic històric és el de la branca sociosanitària.

El conveni té una segona vessant en la qual l'Ajuntament es compromet a aportar al PASS 7.104.217,60 euros amb la finalitat de contribuir a subsanar el dèficit en els pròxims 4 anys i permetre la incorporació dels serveis sociosanitaris al Consorci Sanitari del Maresme. Per fer front a aquesta aportació, l'Ajuntament concertarà una operació de prèstec a llarg termini amb una entitat bancària.