Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal de Cultura presenta 7 muntatges en la temporada estable de teatre i dansa

Escoltar

El Patronat Municipal de Cultura presenta 7 muntatges en la temporada estable de teatre i dansa

El Patronat Municipal de Cultura ha enllestit la programació estable de teatre i dansa del tercer trimestre d'enguany, que incorpora set espectacles de temàtica i format divers. Les propostes van des del musical, com ara "Jugant a Rodgers", fins al teatre convencional, com "Juli Cèsar", de William Shakespeare.

El programa ha introduït dues propostes de muntatges que incorporen les noves tecnologies a la dansa i el teatre. Així, "Occupations", concebut per la mataronina Maria Rovira, que també s'ha encarregat de la coreografia, es presenta com una producció de dansa contemporània que mostra els ordinadors com els magatzems de la memòria. El muntatge estarà a Mataró el 31 d'octubre, dues setmanes després de la seva estrena a Berlín.

La segona proposta de producció que incorpora les noves tecnologies és "Transversal telemàtic: surfing la bomba informàtica", concebut i creat per Dogoneff-Maria de Marias i Andrew Colquhoun. Es tracta d'un projecte que es realitza conjuntament a sis poblacions de Catalunya connectades a través d'internet per explorar nous llenguatges escènics. El resultat es podrà seguir de manera simultània a través de pantalles a teatres de Granollers, Sabadell, Vic, Olot, Tortosa i Mataró.

Programació estable de teatre i dansa octubre-desembre 2003

Divendres 3 d'octubre, 22.00 h.

Teatre. Juli Cèsar, de William Shakespeare.

Producció de la companyia Teatre Lliure. Direcció d'Àlex Rigola

Divendres 17 d'octubre, 22.00 h.

Musical. Jugant a Rodgers.

Producció de la companyia El Musical Més Petit. Direcció de Daniel Anglès

Dissabte 25 d'octubre, 22.00 h.

Teatre. Transversal telemàtic: surfing la bomba informàtica.

Producció de la Xarxa de Creació formada pels ajuntaments de Granollers, Lleida, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, La Seu d'Urgell, Tortosa, Vic i Vilanova i la Geltrú. Direcció de Dogoneff-Maria de Marias i Andrew Colquhoun.

S'inclou a la Setmana de Noves Tecnologies

Divendres 31 d'octubre, 22.00 h.

Dansa contemporània. Occupations.

Producció de la companyia Trànsit. Direcció i coreografia de Maria Rovira

S'inclou a la Setmana de Noves Tecnologies

Dissabte 15 de novembre, 22.00 h.

Teatre. Wilt, de Margaret Edson (premi Pulitzer 1998).

Direcció de Lluís Pascual.

Divendres 21 de novembre, 22.00 h.

Teatre. Mestres antics, de Thomas Bernhard.

Direcció i adaptació de Xavier Albertí.

Divendres 12 de desembre, 22.00 h.

Musical. Follies, una revista musical.

Producció de Teatre Artenbrut i Teatre Kaddish. Direcció musical de Xavier Torras. Dramatúrgia i direcció de Josep Costa.

Altres espectacles i aula de teatre

A banda del programa estable de teatre i dansa, el Patronat Municipal de Cultura presentarà els tres guanyadors de la 3ª Convocatòria dels Ajuts a la Creació Escènica. En concret, es preparen els muntatges de "L'últim cigarro", de Daniela Feixas, "Marcovaldo", basat en relats d'Italo Calvino i l'espectacle infantil "El formulari", de Cristina Julià. La primera de les propostes es presentarà el 20 de setembre al Teatre Monumental.

Pel que fa a l'Aula de Teatre, el curs 2003-2004 començarà a l'octubre amb dues novetats: es programa un monogràfic de dansa per tot el curs i a més el Patronat ha arribat a un acord amb l'obrador de la sala Beckett per fer un taller d'escriptura teatral.

En total es programen cinc cursos anuals i cinc monogràfics i també es preparen activitats paral·leles a través de l'Aula Oberta. Les preinscripcions a l'Aula de Teatre es fan al Patronat Municipal de Cultura (c/ Sant Josep, 9) fins el 30 de setembre de 18 a 20.00 h.