Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IV Fira del Volant incrementa el número d'empreses participants

Escoltar

La IV Fira del Volant incrementa el número d'empreses participants

El proper divendres 3 d'octubre obrirà les seves portes la quarta edició de la Fira del Volant promoguda per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM).

A la mostra, que ocuparà 4.700 m2 de l'espai firal del nou Parc Central, hi seran presents 34 empreses que exposaran els seus productes i que alhora desenvoluparan activitats complementàries. La fira es mantindrà fins al 5 d'octubre.

L'edició d'enguany ha incrementat en un 30% el número dels seus participants. De les 34 empreses, 19 són noves i 15 repeteixen de les altres edicions, 22 de les quals són de Mataró. L'espai de la fira també s'ha ampliat en un 5,8%.

Com a marques de nova incorporació s'hi trobaran: Fiat, Jaguar, Lancia, Land Rover, Nissan i Peugeot. A més, com en la primera edició, hi tornaran a ser presents les motos amb les marques Honda, Peugeot i Montesa i les motos aquàtiques Bombardier.

En el recinte firal es distribuirà un tríptic on es recolliran totes les empreses presents en el certamen i la informació per contactar-hi així com també el programa de les activitats complementàries i un plànol d'accés al recinte.

La quarta Fira del Volant és d'accés lliure i estarà oberta d'11 a 14 h i de 17 a 21 h.

La Fira i els seus sectors

El certamen es divideix en els sectors habituals de: Serveis, Concessionaris oficials, Motos i quads i a més com a novetat d'aquesta edició s'hi afegeixen les seccions de Clàssics, Esport i competició i Mobilitat sostenible.

A la secció de Clàssics s'hi podrà trobar publicacions especialitzades i una exposició de vehicles clàssics i antics. Quant a la secció d'Esport i competició hi haurà una mostra de vehicles, es faran projeccions de competicions i se celebrarà el Ral.li Scalèxtric "Ciutat de Mataró" amb cotxes de miniatura (slot). A l'acte hi assistirà Oriol Gómez, excampió d'Espanya de Ral.li i pilot oficial del mundial de Ral.li.

Per altra banda, el sector Mobilitat sostenible serà un espai per potenciar el missatge que automoció i sostenibilitat no són conceptes incompatibles. En aquesta secció les empreses i les institucions oferiran alternatives de mobilitat, de reciclatge i d'energies renovables aplicades a l'automoció.

Activitats complementàries

A més de l'oferta comercial que ofereix la Fira, l'IMPEM ha programat paral.lelament un conjunt d'activitats complementàries obertes a tothom:

- Divendres 3 d'octubre

. 4t Fòrum de l'Automòbil

Tema: "Energies Renovables i Mobilitat"

Organitzat pel Col·legi d'Agents Comercials de Barcelona

Teatre Monumental €Espai 3, a les 18 h

Programa:

18 h: Inauguració del Fòrum, a càrrec d'Antoni Civit, tercer tinent d'alcalde i president de l'IMPEM, i de Francesc d'Assís Xalabardé, president de la Delegació Mataró COACB

1a ponència: "Combustibles alternatius per al sector del transport", a càrrec de Salvador Salat Mardaras, cap d'Energies Renovables de l'Institut Català d'Energia (ICAEN)

2a ponència: "Mobilitat Urbana a les ciutats del segle XXI", a càrrec de Mercè Barber Ramentol, gerent de Movitest (RACC)

3a ponència: "La mobilitat sostenible a Mataró", a càrrec de Fermí Manchado, conseller delegat de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró

Col·loqui, moderat per Francesc Santiago, cap de secció del Diari "El Punt"

Cloenda, a càrrec de Josep Gonzàlez, president del COACB de Barcelona, i Pilar Gonzàlez-Agàpito, primera tinent d'alcalde i presidenta de l'Àrea de Relacions Institucionals i Econòmiques de l'Ajuntament de Mataró

. Visita a la fira i signatura d'autògrafs per part de l'Oriol Gómez

Excampió d'Espanya de Ral·li i pilot oficial del Mundial de Ral·li

Organitzat per Club Esportiu Motor Esport Maresme

Recinte firal

- Dissabte 4 d'octubre d'11 a 14 h i de 17 a 21 h

. Exposició de vehicles elèctrics "Associació Volt-Tour"

Organitzat per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró

Recinte firal

- Dissabte 4 i diumenge 5 d'octubre d'11 a 14 i de 17 a 21 h

. Ral·li Scalèxtric "Ciutat de Mataró"

Competició de circuit de slot (cotxes miniatura)

Organitzat per Slot Maresme

Recinte firal

- Diumenge 5 d'octubre de 12 a 14 h

. Trobada "Clàssics Seat"

D'11 a12 h recorregut pels principals carrers de Mataró i a les 12 h arribada al recinte firal. Exposició de vehicles de 12 a 14 h

Organitzat per Seat Prades i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica

Parc Central € Zona Rocòdrom

- Tots els dies de la Fira € recinte firal

. Exposició de cotxes clàssics i antics

Organitzat per Villa Bugatti

. Globus Aerostàtic € vista aèria de la fira

Organitzat per Beltran Corredoria d'Assegurançes

. Exposició vehicles de competició i projeccions esportives

Organitzat pel Club Esportiu Motor Esport Maresme.