Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra inicien les sessions formatives als centres escolars

Escoltar

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra inicien les sessions formatives als centres escolars

Aquesta setmana s'han iniciat les primeres sessions formatives i preventives adreçades als alumnes dels centres d'ensenyament secundari de la ciutat. Aquestes xerrades les imparteixen conjuntament la Policia Local i els Mossos d'Esquadra a través de la Unitat d'Educació Viària, Prevenció i Civisme i la Policia de Barri, i l'Oficina de Relacions amb la Comunitat respectivament.

L'objectiu de les sessions és millorar la proximitat i la qualitat del servei que s'ofereix als ciutadans per part de les dues institucions i alhora potenciar les accions preventives, formatives i informatives relacionades amb la joventut, la seguretat ciutadana i el civisme.

Les xerrades es basen en:

. Donar a conèixer als joves els cossos policials que actuen a la ciutat i quines són les seves competències.

. Oferir unes indicacions bàsiques de com haurien d'actuar davant un fet delictiu del qual hagin estat víctimes o testimonis.

. Informar-los i conscienciar-los sobre els problemes relacionats amb el consum i possessió de drogues, tant des del punt de vista de la salut, la qualitat de vida i la prevenció, com de les responsabilitats legals i les sancions que se'n deriven.

. Conscienciar els joves sobre les implicacions de les conductes incíviques , com afecten als drets de les persones i les responsabilitats que poden comportar aquests actes.

El curs escolar passat, entre desembre de 2002 i juny de 2003, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van realitzar 85 xerrades formatives que van arribar a 2.245 alumnes de centres educatius de Mataró, Argentona, Cabrera de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.