Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La VIII Fira Mercat del Bolet ofereix diferents activitats complementàries per a tots els públics

Escoltar

La VIII Fira Mercat del Bolet ofereix diferents activitats complementàries per a tots els públics

Aquest cap de setmana, els dies 8 i 9 de novembre, tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament la VIII Fira Mercat del Bolet. La mostra està organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica i compta amb la col.laboració del Museu de Mataró i del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

A la mostra hi participaran venedors de bolet fresc, en conserva i assecats, s'hi podrà trobar també llavors, llibres especialitzats, cistells per anar a buscar bolets i eines, entre altres productes.

Com a novetat d'aquest any s'amplia l'oferta de parades a l'aire lliure que oferiran productes relacionats amb la tardor i el bosc, així s'hi podrà trobar castanyes, codonyat, embotits artesans fets amb bolets o pa de figa.

La VIII Fira Mercat del Bolet estarà oberta de les 10 del matí fins a les 21 h.

Altres activitats complementàries

. 19a Exposició de bolets del Maresme

Des del 28 d'octubre i fins al 9 de novembre en el Museu de Mataró s'hi pot visitar una exposició de bolets de la comarca, a més del material fresc s'hi podrà trobar diversos plafons explicatius sobre el món del bolet i la seva morfologia.

Fins al 7 de novembre en horari lectiu hi haurà visites guiades per a escolars.

. Curs de bolets

A la sala 2 del Museu de Mataró, els passats 28 i 30 d'octubre van tenir lloc les primeres sessions teòriques d'aquest curs que està destinat a adults iniciats en la biologia dels fongs. Aquestes sessions tindran continuïtat el 4 i 6 de novembre i la sessió pràctica al camp el 8 de novembre al matí. El curs està impartir per la professora llicenciada en biologia i especialista en Micologia, M. Pilar Hoyo.

. Tallers didàctics per a escolars

 "Bolets: com som", va adreçats als alumnes de primer cicle d'ESO. Aquest taller és d'iniciació a la morfologia dels bolets. Els alumnes aprenen a partir de l'observació què és un bolet i veuen la diversitat de formes i colors, S'incideix també en la funció dels bolets i s'aconsella sobre la seva recol.lecció.

"Els bolets: formes i colors", aquest taller va adreçat als alumnes del cicle superior de primària. Amb l'observació dels bolets els nens aprenen a conèixer què són els bolets, les seves parts i les diferents formes i colors.

Els tallers es van començar el 28 d'octubre i finalitzaran el 28 de novembre.

. Jornades gastronòmiques

Caminetto, Can Bruguera, El Nou-cents, La gula, Iluro, El Paso, La Taverneta del pollastre de Mataró; Can Suñé i Marola de Caldes d'Estrac; Les Ginesteres i Sant Jaume d'Argentona i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres són els 12 restaurants que de l'1 al 16 de novembre ofereixen una variada oferta de menús que tenen com a base el bolet.

. Bolets al mercat

El divendres 7 a les 12 del migdia els compradors de la plaça de Cuba seran obsequiats amb un tast de bolets.

. Sortida a buscar bolets

El dissabte 8 a les 8 del matí s'ha organitzat una sortida popular per anar a buscar bolets. El punt de trobada és al passeig del Callao (davant de l'Escola Universitària del Maresme) i tots aquells que hi vulguin participar hauran de porta cotxe, un cistell i un ganivet.

Una vegada s'ha tornat del bosc, es classifiquen i s'exposen al recinte de la fira tots els bolets trobats.

. Degustació, tast popular

Com ja és tradicional, el diumenge 9 a les 12 del migdia el públic podrà degustar el plat d'aquest dia: l'arròs amb bolets a la plaça de l'Ajuntament.

. El món dels bolets en 3D

El 9 de novembre el Museu de Mataró oferirà cada mitja hora la projecció d'un audiovisual. Amb l'ajuda d'unes ulleres polaritzadores el públic podrà veure les 150 imatges de l'audiovisual en tres dimensions.