Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1.300 alumnes entre 12 i 14 anys participaran en el Taller de sexualitat i afectivitat

Escoltar

1.300 alumnes entre 12 i 14 anys participaran en el Taller de sexualitat i afectivitat

El Servei de Benestar Social, Salut i Consum de l'Ajuntament ha iniciat el Taller de sexualitat i afectivitat que s'inclou en el Programa de sexualitat i afectivitat que es porta a terme des de l'any 1995. Els tallers estan adreçats als escolars de 6è de primària i del primer cicle d'ESO.

Enguany està previst que hi participin 22 centres escolars, mentre l'any passat en van ser 13, i 1.300 alumnes entre els 12 i 14 anys. El taller es va iniciar el passat 14 de gener, es fa en horaris lectius i finalitzarà el mes de juny.

L'objectiu del taller és que els joves analitzin i aprofundeixin el concepte de sexualitat; coneguin i assumeixin positivament els canvis fisiològics i psicològics que es produexin en el creixement; utilitzin al terminologia sexual correcta i coneguin la problemàtica vinculada a embarassos no desitjats, la Sida i altres malalties de transmissió sexual.

L'eix de treball és una enquesta que els escolars han contestat prèviament a l'activitat i a través de la qual es valoren els coneixements, les actituds i les fonts d'informació sobre sexualitat així com els dubtes que tenen sobre el tema.

El taller, que consta de dues sessions d'una hora i mitja cadascuna en el centre escolar, mitjançant una metodologia activa vol estimular la relació amb els altres a través del treball en grup. Els alumnes discutiran casos i debatran idees i alhora es potenciarà el respecte, la tolerància i la solidaritat entre ells.

L'activitat es complementa amb el suport d'audiovisuals, la mostra de mètodes anticonceptius, una exposició bibliogràfica i altres elements que presentin els propis alumnes.

En els centres escolars que ho sol.licitin hi haurà sessions amb els pares.