Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

18 entitats inicien el primer dels cursos impulsats per l'Agència de Suport a l'Associacionisme

Escoltar

18 entitats inicien el primer dels cursos impulsats per l'Agència de Suport a l'Associacionisme

L'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme de la secció de Participació Ciutadana ha començat el programa de cursos per al 2004 adreçats a entitats culturals, socials, esportives, sociosanitàries, d'economia social, de veïns i educatives.

El programa es va iniciar la setmana passada amb un curs de gestió "Disseny de projectes i captació de recursos econòmics" que es complementa amb tres més que finalitzaran el proper mes de juny.

"Disseny de projectes i captació de recursos econòmics" té una durada de 20 hores i va començar el passat 20 de gener i finalitzarà el 19 de febrer. El curs, que compta amb 20 alumnes de 18 entitats, es fa a les aules de la seu de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), al carrer de Francisco Herrera, 70.

L'objectiu del curs és millorar la gestió associativa. Els continguts fan referència a adquirir els coneixements per planificar, establir prioritats, elaborar el pla de treball, presentar el redactat i el plantejament per assegurar els recursos que facin possible tirar endavant el projecte.

Aquesta primera part del programa es complementa amb tres cursos més que es realitzaran de manera seqüencial:

. "Control econòmic", de 20 hores de durada, del 24 de febrer al 25 de març.

. "El treball en equip", de 20 hores de durada, del 20 d'abril al 20 de maig.

. "Obligacions fiscals i administratives", de 10 hores de durada, del 25 de maig al 9 de juny.

L'any passat es va fer aquest programa ajustat en un sol curs però enguany s'ha dividit en 4 per facilitar que els alumnes optin només a la temàtica que més els hi interessi.

A més de la formació, l'Agència Municipal de Suport a l'Associacionisme té un servei d'assessorament per ajudar a les entitats. Així, el 2003 es van fer 138 serveis d'assessorament que anaven des de la informació de captació de recursos, el marc fiscal, el voluntariat fins a com dissenyar un projecte.

"Les associacions fan ciutat"

El mes d'octubre tindrà lloc les setenes jornades "Les associacions fan ciutat" que enguany tindran un format que propiciï el treball en xarxa i l'intercanvi entre les entitats participants.

La web de les entitats

Per altra banda, la web de l'Ajuntament en el seu apartat de webs temàtiques ofereix l'entrada a la web de les entitats (http://entitats.mataro.org/). En aquest espai hi ha els apartats de:

. Serveis: per inscriure's al registre municipal, informació de subvencions, assessorament, formació, fer les gestions per a ús d'espais municipals...

. Directori: on s'hi pot trobar el llistat de les entitats registrades.

. Agenda: les activitats que fan les entitats.

. Fòrum.

. Informacions: per trobar les notícies relacionades amb les entitats, les publicacions, enllaços interessants i les propostes i suggeriments que es vulguin fer.