Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Auto D'Ara fa donació d'un Mazda 2 perquè els alumnes de l'institut Miquel Biada facin pràctiques d'automoció

Escoltar

Auto D'Ara fa donació d'un Mazda 2 perquè els alumnes de l'institut Miquel Biada facin pràctiques d'automoció

Els estudiants de l'IES Miquel Biada podran fer pràctiques per primer cop amb un vehicle nou d'última generació durant el curs que ve.

L'empresa Auto D'Ara ha formalitzat avui la donació d'un cotxe Mazda 2 a l'institut amb l'objectiu que els estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles el puguin muntar, desmuntar i veure el seu funcionament. Fins al moment, els estudiants es veien obligats a practicar amb vehicles i peces provinents de desballestament.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el conjunt de relacions que anualment estableix l'institut Miquel Biada amb les empreses de Mataró i de la comarca del Maresme i que tenen es materialitzen en convenis de col·laboració bidireccional. Els estudiants s'apropen al món de l'empresa i aquesta facilita recursos i pràctiques reals, que tenen per objectiu la posterior inserció en el mercat laboral.

El vehicle Mazda 2 va ser prototipus amb el qual la marca va experimentar el canvi automàtic seqüencial triptrònic i va ser construït excepcionalment a l'Estat. Fa tot just un mes que un model similar ha començat a comercialitzar-se.

En el cicle formatiu d'Automoció, que té una durada de 2 cursos lectius, es realitzen pràctiques de mecànica de l'automòbil, electricitat, sistemes de seguretat i confort, sistemes de transmissió i de frenada, circuits de fluids, etc. Gràcies al nou vehicle, els estudiants podran analitzar també amb les noves tecnologies aplicades a l'automoció i en els aspectes més moderns de confort i seguretat, donat que el cotxe té aire condicionat i airbags. Actualment hi ha 45 alumnes inscrits en aquest cicle, tots ells de més de 16 anys. L'índex d'inserció laboral dels alumnes d'aquest cicle és molt alt, de prop del 100%.

A l'acte simbòlic de donació del vehicle han assistit el president de l'Institut Municipal d'Educació, Josep Comas, i el director de l'IES Miquel Biada, Ramón Grau; el gerent d'Auto D'Ara, Gumán Clavel, i alguns dels alumnes.