Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carril bici s'amplia per l'avinguda de Lluís Companys

Escoltar

El carril bici s'amplia per l'avinguda de Lluís Companys

L'Ajuntament va iniciar ahir els treballs per condicionar un nou tram de carril bici a la ciutat. Aquest tram, de 730 metres, transcorrerà per l'avinguda de Lluís Companys, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i la Porta Laietana. Fins ara la ciutat compta amb 2,6 km de carril bici.

Aquest nou carril bici connectarà amb el tram que ve del camí del Mig i més endavant està previst que s'uneixi al del passeig Marítim i al del polígon industrial Les Hortes del Camí Ral tancant així un circuit destinat a l'oci.

Els treballs consistiran en la instal.lació de la senyalització mitjançant marques vials, senayalització vertical i la co.locació de bandes separadores de carril.

Està previst que aquests treballs, que els realitza l'empresa Díez y Cía SA i tenen un pressupost de 25.636,57 euros, tinguin una durada de 4 setmanes.

Antecedents

El projecte de carril bici s'emmarca en el treball "Estudi per a la definició d'un pla director d'una xarxa reservada per a bicicletes a Mataró", presentat el desembre de 2001 a l'Ajuntament per la Fundació RACC ( Real Automòbil Club de Catalunya), on es proposaven diferents circuits de carril bici per a tota la ciutat de Mataró. Aquest projecte és un primer pas en la implementació d'aquest sistema de transport sostenible per la ciutat que forma part dels criteris de l'Agenda 21.

Les obres del primer tram de carril bici es van iniciar a finals de l'any 2001 a la vorera cantó muntanya del camí del Mig, entre la ronda del Cros i el carrer de l'Estadi i durant el primer semestre de 2002 es va condicionar el circuit que seguia pel camí del Mig fins al carrer de Josep  Monserrat Cuadrada. Aquest circuit complementa al ja existent al polígon Les Hortes del Camí Ral que connecta alhora amb la pista de la Riera d'Argentona.