Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una declaració institucional amb motiu dels atemptats ocorreguts avui a Madrid

Escoltar

El Ple aprova una declaració institucional amb motiu dels atemptats ocorreguts avui a Madrid

El Ple de l'Ajuntament, reunit en sessió extraordinària urgent, ha aprovat per unanimitat una declaració institucional per manifestar el rebuig a la violència i expressar solidaritat amb les víctimes dels atemptats ocorreguts aquest matí a Madrid.

El text íntegre de la declaració és el següent:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

"Els atemptats ocorreguts aquests matí a diversos punts de Madrid ens han tornar a corprendre i indignar profundament, com sempre passa amb aquests fets.

Malgrat que no hi ha diferències ens els efectes del terrorisme, sigui allà on sigui, i a qui colpeixi, no deixa d'esgarrifar-nos la magnitud dels fets d'avui i la condició dels afectats pels crims d'aquests matí.

El terrorisme no pot vèncer mai una societat que no pot abdicar de la legitimitat que li dona la seva veu pacíficament expressada.

Amb aquesta convicció cal doncs, mantenir la serenitat i la confiança en la força de l'expressió democràtica.

Per aquests motius, L'Ajuntament de Mataró per unanimitat de tots els Grups Municipals presents al Consistori : PSC, CIU, PP, ICV-EUA, ERC aproven la següent declaració institucional:

1r Tal com hem fet sempre davant fets semblants, rebutgem i condemnem els atemptats terroristes d'aquests matí a Madrid que no tenen, ni els hi donarem mai, cap justificació política.

2n Manifestem en nom dels ciutadans i ciutadanes de Mataró els nostre suport als afectats i a les seves famílies, i molt especialment el nostre condol i el més intens sentiment a les de les víctimes mortals.

3r Expressem la solidaritat dels mataronins i les mataronines al poble de Madrid i a les seves institucions que farem arribar al seu Alcalde i a la Presidenta de la Comunitat.

4t Expressem el nostre reconeixement a les forces de seguretat de l'estat, als cossos de protecció civil, de bombers i sanitaris, i als voluntaris i voluntàries per la seva actuació, que ha contribuït en lo possible a l'ajut de les víctimes i als seus familiars

5e Convidem als nostres conciutadans i conciutadanes a sumar-se a aquelles manifestacions d'ordre cívic que es convoquin, i molt especialment a les ja proposades pel President de la Generalitat de Catalunya i per President del Govern per expressar la repulsa a aquests execrables fets.

6e Volem expressar també la nostra voluntat i convicció de que els terroristes siguin derrotats sense condicions, amb tota la fermesa i des de l'Estat de Dret, en defensa de la vida, i de la legalitat democràtica com expressió del nostre sistema de llibertats. La vida, la convivència, la democràcia i la llibertat son valors que mai no permetrem que ningú posi en entredit.

7e Fem una crida a la ciutadania per una massiva participació en la jornada electoral del proper diumenge com la millor expressió de la voluntat democràtica, de condemna del terrorisme i com a única via de convivència en pau i llibertat."

Després de la lectura i aprovació de la declaració, els assistents al Ple s'han posat de peu i han fet un minut de silenci.