Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una moció per donar suport al reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge

Escoltar

El Ple aprova una moció per donar suport al reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge

El Ple d'ahir va aprovar la moció per donar suport al reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge com a membre de ple dret de la Federació Internacional de Patinatge presentada pel grup municipal d'ERC. Els grups municipals del PSC, CiU, ICV-EiA i ERC van votar a favor i el PP va votar en contra.

La proposta presentada és la següent:

"Atès que la selecció catalana d'hoquei patins ha participat de forma oficial en el campionat del món B que s'ha disputat aquest mes d'octubre a Macau, amb l'objectiu de guanyar-se una plaça per accedir al mundial A que tindrà lloc l'agost de l'any vinent a San José (Califòrnia).

Atès que aquesta fita històrica suposa el segon pas cap al reconeixement internacional del patinatge i l'hoquei catalans, després de l'ingrés provisional a la Internacional Roller Sports Federation (FIRS) el passat mes de març, i el pròxim 26 de novembre l'Assemblea de la FIRS haurà de decidir respecte del reconeixement oficial i  l'ingrés definitiu de la Federació Catalana.

Per tot això, proposem a l'Ajuntament Ple els següents

Acords

Primer.- Donar suport al reconeixement internacional de la Federació Catalana de Patinatge, i instar al Govern de l'Estat a respectar i fer respectar la lliure voluntat de les federacions esportives catalanes a federar-se internacionalment si ho desitgen.

Segon.- Instar al Govern de la Generalitat a promoure un acord amb el Govern de l'Estat per a respectar el lliure dret d'associació entre entitats privades esportives i el lliure dret de participació per part dels esportistes.

Tercer.- Instar al Govern de la Generalitat a promoure un acord amb el Govern de l'Estat i les seves màximes instàncies esportives pel ple respecte als processos de presa de decisió de les federacions esportives internacionals a efectes d'acceptar l'afiliació de les federacions esportives catalanes que ho sol·licitin.

Quart.- Instar al Govern de la Generalitat a promoure un acord amb el Govern de l'Estat per a la retirada del recurs d'inconstitucionalitat presentat contra la llei 9/1999 del Parlament de Catalunya de suport a les seleccions catalanes.

Cinquè.- Fer arribar aquest acord a l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya per tal que el difonguin entre els seus associats i aquests puguin adoptar resolucions de suport similar.

Sisè.- Notificar aquest acord als grups polítics i a la Mesa del Parlament de Catalunya, a la Secretaria General de l'Esport, al Govern de la Generalitat de Catalunya i al  Govern de l'Estat.