Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pròxim calendari de la gent gran 2005 recull receptes de l'àvia Remei

Escoltar

El pròxim calendari de la gent gran 2005 recull receptes de l'àvia Remei

Les receptes de l'àvia Remei seran les protagonistes del calendari de la gent gran que tradicionalment edita el Servei de Benestar Social de l'Ajuntament. La fulla corresponent a cada mes de l'any 2005 estarà acompanyada per la fotografia d'un plat i la corresponent recepta.

L'Ajuntament emetrà unes 13.000 còpies del calendari i les enviarà per correu a cada llar amb una persona major de 65 anys durant el mes de desembre.

Els plats que aniran al calendari seran l'amanida poti-poti, la cassoleta de peix del maresme, la mousse de maduixa del maresme, la sopa freda de meló amb flocs de pernil, la sípia amb patates i pèsols, la melmelada de móres amb iogurt natural, la sopa de fredolics, les castanyes amb costelló, el xarrup de cava i neules, la sopa de carbassa amb xips de carbassó, la truita de dijous llarder amb espàrrecs de marge i els bunyols de vent.

Al peu de la pàgina corresponent a cada mes s'ofereix informació relativa als serveis municipals als quals es pot acollir la gent gran, com ara el Programa Xec Servei o el Programa Carnet Blau.

El calendari presenta, a més, la guia de serveis amb els recursos socials que aquest sector de la població té al seu abast, on hi haurà la referència a tots els Casals Municipals per a la gent gran, els casals depenents d'altres entitats o institucions i les associacions de gent gran culturals i de lleure.

Classes de cuina

L'àvia Remei s'ha ofert per realitzar una sessió de cuina a un grup de 15 dones de més de 55 anys que presenten certes dificultats socials amb qui treballa el Servei de Benestar Social de l'Ajuntament. El taller es realitza el proper dia 8 de novembre al Centre Cívic de Molins des de les 9.30 h fins a les 11.30 h.

L'àvia Remei ja va oferir una altra sessió de cuina a aquest mateix grup de dones el passat dia 18 d'octubre. El Servei de Benestar Social va crear la iniciativa d'aquest grup de dones el passat curs com a experiència pilot i l'activitat es va tornar a iniciar el passat 4 d'octubre.

Els professionals responsables de conduir el grup són els treballadors socials de l'equip de promoció social del Servei. El treball amb el grup es fa a partir de tècniques pròpies de les dinàmiques grupals, d'una banda, i de diferents tallers com ara el de cuina, d'altra banda.

Aquesta experiència respon tant a les necessitats socials detectades en el col·lectiu com a la necessitat de donar sortida a diferents demandes d'activitats que fan algunes de les dones que formen part d'aquest col·lectiu, i que expressen d'aquesta manera les seves inquietuds i la seva motivació.