Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La IX Fira Mercat del Bolet arriba aquest cap de setmana

Escoltar

La IX Fira Mercat del Bolet arriba aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 de novembre, tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament la IX Fira Mercat del Bolet. La mostra està organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i compta amb la col.laboració del Museu de Mataró i del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme.

A la mostra hi participaran venedors de bolet fresc, en conserva i assecats, i s'hi podrà trobar també llavors, llibres especialitzats, cistells per anar a buscar bolets i eines, entre altres productes.

També hi haurà parades que oferiran productes relacionats amb la tardor i el bosc. Així, s'hi podrà trobar castanyes, codonyat, embotits artesans fets amb bolets o pa de figa. Com a novetat d'enguany, la fira comptarà amb un venedor de tot tipus de carbasses.

La IX Fira Mercat del Bolet estarà oberta de les 10 h a les 21 h.

Com cada any, a l'entorn de la fira , el Patronat Municipal de Cultura i el Museu de Mataró preparen la 20a exposició de Bolets del Maresme i el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Maresme organitza una sèrie d'activitats gastronòmiques que tenen el bolet com a eix central.

20a Exposició de bolets del Maresme

Del 6 al 14 de novembre, al Museu de Mataró s'hi pot visitar la tradicional exposició de bolets de la comarca, amb diversos plafons explicatius de les principals característiques d'aquests organismes. A més, l'exposició inclou activitats complementàries.

Curs de bolets

Les sessions teòriques d'aquest curs, que està destinat a adults iniciats en la biologia dels fongs, es duran a terme a la sala 2 del Museu de Mataró del 8 a l'11 de novembre. La sessió pràctica al camp tindrà lloc el 13 de novembre al matí.

Tallers didàctics per a escolars

Entre el 8 i el 30 de novembre, el Museu de Mataró acull una sèrie de tallers didàctics sobre bolets per a alumnes de primària i ESO.

"Els bolets: formes i colors"

està adreçat als alumnes de primària. Amb l'observació dels bolets, els nens aprenen què són, quines són les seves parts i les diferents formes i colors.

"Bolets: com som?", un taller d'iniciació a la morfologia dels bolets,

està adreçat als alumnes d'ESO. Els alumnes aprenen què és un bolet a partir de l'observació i veuen la diversitat de formes i colors. S'incideix també en la funció dels bolets i s'aconsella sobre la seva recol.lecció.

A més, del 8 al 12 de novembre hi haurà visites guiades a l'exposició per a escolars.

Sortida a buscar bolets

El dissabte 6 a les 8 del matí s'ha organitzat una sortida popular per anar a buscar bolets. El punt de trobada és al passeig del Callao (davant de l'Escola Universitària del Maresme) i tots aquells que hi vulguin participar hauran de porta cotxe, un cistell i un ganivet.

Una vegada s'hagi tornat del bosc, tots els bolets trobats es classificaran i s'exposaran al recinte de la fira.

Formes i colors dels bolets

en 3D

El diumenge 7 de novembre el Museu de Mataró projectarà l'audiovisual en 3D Formes i colors dels bolets, de Rafael Cirera, cada mitja hora entre les 11 h i les 14 h i entre les 18 h i les 21 h. Amb l'ajuda d'unes ulleres polaritzadores el públic podrà veure les imatges de l'audiovisual en tres dimensions. Aquest acte, que s'enmarca dins les activitats del programa "Viu el Parc" del Montnegre i el Corredor, l'organitza la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Centre de Documentació del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Activitats gastronòmiques al voltant de la Fira

Jornades gastronòmiques

Caminetto, Can Bruguera, El Nou-cents, Iluro, El Paso, Laru i Bocca de Mataró; Les Ginesteres i Sant Jaume d'Argentona i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres són els 9 restaurants que del 30 d'octubre al 14 de novembre ofereixen una variada oferta de menús que tenen el bolet com a base.

Degustació popular de bolets

Com ja és tradicional, el diumenge 7 a les 12 del migdia, el públic podrà degustar l'arròs amb bolets a la plaça de l'Ajuntament, organitzat per l'IMPEM amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.