Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local fa 121 denúncies durant la Campanya de control de tinença de gossos a la Via Pública

Escoltar

La Policia Local fa 121 denúncies durant la Campanya de control de tinença de gossos a la Via Pública

La Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local i la policia de barri han fet 121 denúncies durant la VII Campanya anual de control de tinença de gossos a la Via Pública, que s'ha dut a terme entre els dies 8 i 19 de novembre. La major part d'aquestes denúncies, 62, han estat per no tenir el gos censat.

En aquest cas, els portadors dels gossos han rebut un full d'inscripció que podran presentar als Centres Cívics, a l'OFIAC o al Servei de Sanitat en el termini d'un mes. També s'ha informat als propietaris o portadors dels animals de la obligatorietat de tenir-los identificats amb un xip.També s'ha tingut en compte la presència d'animals deslligats, el morrió, les defecacions no recollides o les orinacions dels animals.

Els agents han prestat especial atenció als gossos potencialment perillosos, identificant als seus portadors i informant-los de l'obligació de la llicència municipal que han de disposar per poder tenir i portar pels espais públics aquests gossos.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es fa en col·laboració amb el Servei de Sanitat i Serveis Socials, és el control de les condicions de tinença dels gossos, la conscienciació dels deures i obligacions administratius i cívics que comporta la titularitat d'un animal, i la denúncia de les infraccions que es detectin, sancionables amb imports que van des dels 30,05 als 90,15 euros.

Així, els resultats de la campanya han estat els següents:

INFRACCIÓ

DENÚNCIES

GOS NO CENSAT

62

GOS DESLLIGAT

44

GOS ORINANT EN ESPAI D'INFANTS

1

GOS ORINANT EN BALCONADA

2

GOS SENSE MORRIÓ

3

DEPOSICIONS A LA VIA PÚBLICA

7

MANCA DE XIP D'IDENTIFICACIÓ

2

TOTAL

121