Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La VII Trobada d'Eurokids reunirà a Mataró 120 joves d'arreu d'Europa

Escoltar

La VII Trobada d'Eurokids reunirà a Mataró 120 joves d'arreu d'Europa

El regidor de Presidència, Esteve Terradas, ha presentat avui el programa de la VII Trobada d'Eurokids que tindrà lloc a Mataró del 20 al 25 d'abril i reunirà aproximadament uns 120 joves i professors de 20 ciutats de 15 països d'Europa. La trobada s'organitza en col.laboració de l'institut promotor l'IES Alexandre Satorras i l'ONG Grüne Insel (Illa verda) de Viena.

Eurokids és una trobada entre joves de 15 a 18 anys de diverses ciutats d'Europa i els seus professors. L'objectiu és donar a conèixer els diferents països que en formen part i de promoure la consciència europea entorn de temes mediambientals i culturals. La ciutat de Mataró a més ha convidat a les ciutats agermanades a participar en la trobada, hi seran presents: Cretéil, Corsico i Cehegín.

Enguany el lema de la concentració és "Catalunya: Art i Natura". Al llarg d'una setmana de convivència els joves tindran l'oportunitat de relacionar-se, intercanviar experiències a l'entorn de temes d'art, natura, sostenibilitat i energies renovables, conèixer un país, la seva cultura, crear llaços d'amistat i practicar idiomes estrangers (bàsicament l'anglès).

Fins ara només de Mataró hi participava l'IES Alexandre Satorras però al fer-se aquesta edició a la ciutat també hi col.laboraran atenent els joves altres centres de la ciutat.

120 joves europeus a la ciutat

Així, al llarg de 5 dies 120 joves europeus participaran en activitats com: la visita a la Barcelona Modernista, al Barri Gòtic i a les instal.lacions del Fòrum 2004; excursió al Parc Natural del Montnegre-Corredor; visita a la Biblioteca Pompeu Fabra, la planta depuradora d 'aigües, el tub verd i El Sorrall; i una excursió a Burriach.

A més també hi haurà tallers sobre art i ecologia, d'interpretació de sons de la natura, de so o també l'observació d'estels, i coincidint amb el dia de Sant Jordi els joves participaran en els actes que es faran a la ciutat per celebrar la diada.

L'acolliment dels participants es farà a l'Alberg de Cabrera de Mar.

Un espai web de la trobada

L'Ajuntament de Mataró ha posat en marxa un espai web amb tota la informació de la trobada.

En la web hi podem trobar una carta de salutació de l'alcalde; la informació de les ciutats participants i dels centres escolars als quals s'hi pot accedir a través d'un enllaç; les dades dels joves; totes les activitats, tallers i debats que es faran al llarg dels dies i a més hi ha un fòrum en el qual hi poden participar des d'ara tots els joves de la trobada.

La web també incorpora dos jocs, un sobre la Laia l'arquera com a símbol de la ciutat i l'altre és un joc per muntar castells.

Tots els membres de la reunió rebran per part de l'Ajuntament una bossa, un bolígraf i un llapis i una samarreta que té com a imatge un casteller donant la benvinguda als participants de la VII Trobada Eurokids Mataró 2004.

Com va néixer la iniciativa?

La iniciativa va sorgir arran del projecte YES (Young European Solidarity) creat per l'ONG Grüne Insel (Illa verda) formada per un grup independent de professors de l'Institut de Pedagogia de Viena amb la col.laboració de l'Insitut Municipal de Formació de Mestres i la Conselleria de Transports i Medi Ambient de Viena.

El projecte YES té com a finalitat propiciar el diàleg obert entre els joves europeus entorn a l'Europa verda i altre temes de futur.

La primera trobada va tenir lloc el 1998 a Viena. Les reunions se celebren anualment i la seu és una de ciutats participants i cada 2 anys té lloc a Viena.