Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'agenda llatinoamericana es reparteix a 170 centres d'ensenyament, associacions i entitats de solidaritat

Escoltar

L'agenda llatinoamericana es reparteix a 170 centres d'ensenyament, associacions i entitats de solidaritat

La secció de Participació i Cooperació de l'Ajuntament ha repartit 170 exemplars de l'Agenda Llatinoamericana Mundial en la seva edició de 2005. L'agenda d'enguany porta per lema "Despullant el nou imperi" i està impulsada per la Coordinadora d'ONG de les comarques gironines i l'Alt Maresme, coordinada per la Comissió de l'Agenda Llatinoamericana i compta amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L'agenda és una eina pedagògica a favor d'una cultura de la solidaritat, en la qual s'hi poden trobar textos escrits per diferents representants llatinoamericans. L'agenda s'inicia amb una introducció de Pere Casaldàliga i també en destaca un escrit que recorda a Monsenyor Romero 25 anys després del seu assassinat a El Salvador.

Aquesta eina pedagògica, juntament amb el calendari solidari, s'ha distribuït als centres d'ensenyament, associacions de lleure i entitats de solidaritat de la ciutat.

El passat mes d'octubre es va presentar l'agenda a la Biblioteca pública Pompeu Fabra, A l'acte hi van participar el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i el coordinador de la campanya, Joan Planas, i va actuar la Coral Primavera per la Pau.

A més, 35 centres d'ensenyament i entitats de la ciutat també han rebut "L'anuari 2003. Baròmetre dels drets humans a Catalunya" i el vídeo "Drets humans. Reflexions" editat per la Federació Catalana d'Organitzacions No Governamentals pels Drets Humans. El document recull la tasca realitzada al llarg de tot un any per diferents entitats.