Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova una proposta sobre el procés de referèndum per a la Constitució Europea

Escoltar

L'Ajuntament aprova una proposta sobre el procés de referèndum per a la Constitució Europea

El Ple d'ahir dijous va aprovar la proposta conjunta dels grups municipals dels PSC, ICV-EiA, CiU i el PP sobre el procés de referèndum per a la Constitució Europea. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, ICV-EiA, CiU i el PP i l'abstenció del grup municipal d'ERC.

El text íntegre de la proposta aprovada és el següent:

"Atès que els caps d'Estat i de Govern de la Unió van aprovar el passat 18 de juny de 2004 un projecte de tractat constitucional que modifica les institucions europees, l'aprovació del qual requereix la ratificació de tots els Estats membres.

Atès que aquest projecte de tractat constitucional ha de ser ratificat per tota la ciutadania, en un referèndum previst pel mes de febrer de 2005, i que la majoria dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat desconeixen el contingut d'aquest document.

Atès que els resultats electorals de les eleccions europees del juny de 2004, en què més del 60% dels ciutadans i ciutadanes de Mataró varen exercir el seu dret a l'abstenció, ens indiquen que gran part dels mataronins i mataronines tenen desinterès o desencís pel model actual d'Unió Europea.

Atès que el debat públic actual sobre el posicionament a prendre per part de cada ciutadà es fonamenta a partir de l'opinió de diferents grups polítics o socials, i el ciutadà no té un coneixement directe del text a aprovar.

Atès que en altres processos de consulta sobre documents similars (Constitució Espanyola, Estatut d'Autonomia), s'ha facilitat l'accés dels ciutadans i ciutadanes al text a aprovar.

Atès que el paper de les administracions públiques ha de ser el de vetllar per un debat, ric i transparent, que permeti als ciutadans i ciutadanes prendre la seva decisió de forma lliure i informada, i no pas el de donar instruccions per una o altra opció.

Acords

. Promoure en la ciutadania del nostre municipi el coneixement, debat i difusió del text de la Constitució Europea.

. Instar al Govern municipal a presentar una proposta en aquest sentit a la propera Junta de Portaveus.

. Instar a la Generalitat de Catalunya i al Parlament Europeu a promoure el coneixement del text en català de la Constitució Europea.

. Comunicar aquests acords al Govern de l'Estat, Congrés dels Diputats, al Parlament de Catalunya, a la Generalitat de Catalunya i al Parlament Europeu.