Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament construeix 6 habitatges per reallotjar famílies afectades pel Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia

Escoltar

L'Ajuntament construeix 6 habitatges per reallotjar famílies afectades pel Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i els regidors d'Urbanisme i d'Habitatge, Arcadi Vilert i Genís Bargalló respectivament, han visitat avui el nou bloc d'habitatges que l'empresa municipal PUMSA ha construït al barri de La Llàntia.

L'edifici està situat al carrer de Tiana, número 2, a la confluència amb el carrer de la Flor. Consta de 6 habitatges i un petit aparcament soterrani. Aquests habitatges de promoció pública són de venda o permuta i es destinaran bàsicament al reallotjament de famílies afectades pel Pla Especial de Millora Urbana (PEMU) de La Llàntia.

PEMU de la Llàntia

El PEMU de La Llàntia va ser aprovat definitivament el 12 de març de 2003 pel ple de l'Ajuntament i defineix els paràmetres urbanístics que ha de desenvolupar aquest barri per ordenar i millorar les condicions de vida a la zona.

Aquest pla, que és d'iniciativa municipal, es desenvoluparà en dues fases, la primera de les quals començarà l'any 2005 i afecta els entorns més pròxims a la pista poliesportiva i de la masia de Ca l'Isidre. La segona fase es desenvoluparà a l'entorn del carrer de La Llevantina.

Algunes de les obres previstes afecten cases existents, bé perquè s'hagin d'adaptar com de tirar a terra completament, de manera que les famílies que hi viuen negocien amb l'Ajuntament el seu trasllat. Precisament, els pisos del carrer de Tiana estan destinats a permutes per a 6 d'aquestes famílies. La gestió dels reallotjaments es realitza a través de Prohabitatge Mataró.

Característiques de l'edifici

L'edifici consta de planta soterrani, planta baixa i dos plantes i ha suposat una inversió de 1.412.373 euros.

La redacció del projecte i la direcció de les obres ha estat realitzar per JBE Arquitectes, amb l'arquitecte tècnic, Jaume Graupera. L'empresa constructora ha estat: DENTELL SL.

L'immoble està construït en un solar de 180,75 m2, sobre el qual s'han aconseguit 429,63 m2 de superfície útil per a habitatges i zones comuns i 122,10 m2 útils per a l'aparcament, que té cabuda per a 5 vehicles.

Els habitatges oscil·len entre els 77 m2 i els 80 m2 distribuïts en les següents estances: menjador-estar, cuina, bany i tres dormitoris. Cada un dels habitatges també disposa d'un espai d'ús exclusiu al terrat, traster i rentadora individual.

Seguint els criteris de construcció sostenible practicada per l'empresa municipal PUMSA, s'han instal·lat plaques solars per al preescalfament de l'aigua calenta sanitària i de la calefacció. Les plaques solars preescalfen l'aigua per minimitzar el consum dels calentadors de cada habitatge.

Els entorns de l'edifici són, ara per ara, provisionals, ja que queden condicionats a la futura urbanització del sector.