Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana a la Generalitat la recatalogació de la casa barcelonina de Josep Puig i Cadafalch

Escoltar

L'Ajuntament demana a la Generalitat la recatalogació de la casa barcelonina de Josep Puig i Cadafalch

El Ple va aprovar dijous passat per unanimitat una proposta de resolució presentada pel grup municipal del PP que demana que es recatalogui com a bé cultural d'interès nacional la casa barcelonina de Josep Puig i Cadafalch.

La part dispositiva de la proposta de resolució recull el següent text:

"Aquesta ciutat va celebrar el 2001 l'any Puig i Cadafalch (Mataró, 1867- Barcelona, 1956) en honor del que va ser arquitecte i President de la Mancomunitat de Catalunya.

Josep Puig i Cadafalch és, per un costat, junt a Domenech i Montaner i a Antoni Gaudí un dels tres grans arquitectes modernistes catalans i, per l'altre, va ser successor d'Enric Prat de la Riba com a President de la Mancomunitat des de 1917 fins el cop d'estat de Primo de Rivera. Queda palesa, doncs, la importància d'aquest personatge tant pel que fa al valor de la seva obra cultural com pel que fa a la seva rellevància com a personatge social i polític en aquest segle.

El DOGC del dilluns 27 de setembre de 2004 va publicar una resolució que retira la consideració de monument històric € artístic a la que va ser llar barcelonina de Puig i Cadafalch.

El Grup Popular creu que s'ha de garantir la conservació de la memòria històrica d'una persona que tanta rellevància ha tingut a la història del país. A la vegada considerem que la preservació de la catalogació de l'immoble era compatible amb les obres de rehabilitació de l'habitatge tal com s'ha fet amb altres edificis emblemàtics tant de Barcelona com d'altres ciutats del país".

L'acord

"1. L'Ajuntament es dirigirà a la Generalitat de Catalunya perquè l'informi dels motius que van dur a la descatalogació de l'immoble i consideri la possibilitat de procedir a la seva recatalogació.

2. Aquest acord es farà arribar al President de la Generalitat, al President del Parlament i a l'Alcalde Barcelona."