Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estudiarà incloure una bonificació del subministrament d'aigua al carnet blau

Escoltar

L'Ajuntament estudiarà incloure una bonificació del subministrament d'aigua al carnet blau

El ple va aprovar per unanimitat una proposta de resolució del govern municipal sobre l'ajut al finançament dels serveis de subministrament d'aigua a famílies amb dificultats econòmiques.

El conjunt de polítiques socials de l'Ajuntament de Mataró compta amb un programa d'ajuts individualitzats per a persones i/o famílies amb dificultats socials i econòmiques. Aquest programa s'aplica previ diagnòstic dels tècnics de Benestar Social i com una eina del pla de treball social, sempre des d'una perspectiva conjuntural per evitar la cronificació i /o fomentar la promoció social.

Dels 52.000 abonats d'Aigües de Mataró, SA (AMSA), el 37% d'aquests (14.000 habitatges) consumeixen menys de 18 m3/trimestre i el cost total del rebut varia entre 5 i 10 € al mes. Aquests abonats consumeixen menys de 200 litres al dia i se'ls hi subvenciona el preu de l'aigua en un 33%.

D'una banda, la companyia AMSA envia a Benestar Social periòdicament una relació dels abonats amb rebuts pendents per tal de facilitar la comparativa de dades. D'altra banda, en habitatges amb 5 o més persones aplica un coeficient corrector que situa el consum de l'aigua en el bloc corresponent sense que suposi una penalització per un major consum d'aigua.

Durant l'any 2004 s'ha posat en marxa una comissió específica d'estudi i de posada al dia per respondre a les necessitats actuals del carnet blau.

Per tot això, el Ple va adoptar els següents acords:

1. La comissió directora de carnet blau valorarà la viabilitat d'incorporar la bonificació del subministrament d'aigua al conjunt de prestacions vinculades al carnet blau.

2. Mantenir el finançament de part de les despeses de subministrament d'aigua a les famílies amb seguiment social que conjunturalment es troben en una situació d'especial dificultat econòmica.