Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament facilita el trasllat i l'ampliació del Parc de Bombers al polígon del Pla d'en Boet

Escoltar

L'Ajuntament facilita el trasllat i l'ampliació del Parc de Bombers al polígon del Pla d'en Boet

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per canviar la qualificació urbanística d'una parcel·la de 4.570 m2 de titularitat municipal situada al polígon del Pla d'en Boet amb l'objectiu de facilitar el trasllat i ampliació del Parc de Bombers de Mataró, situat actualment al carrer Ramon Berenguer III del barri de Cerdanyola.

Les instal·lacions actuals dels bombers van ser construïdes als anys setanta sobre uns terrenys de 2.015 m2 i, donat el desenvolupament experimentat per la ciutat i l'increment dels serveis desenvolupats per aquest cos, han quedat petites. Les característiques de la parcel·la no permeten actualment fer cap ampliació, per la qual cosa des de fa uns anys l'Ajuntament va començar a plantejar-se el trasllat.

L'emplaçament proposat és el solar de l'antic planter del Viver municipal, en uns terrenys que estan pràcticament en desús i que actualment estan qualificats com a zona verda que presenten una situació estratègica en la trama viària. Des d'aquest indret es té accés ràpid a la ciutat pel Camí del Mig, a l'autopista C-32, a l'autovia C-60 i també a la carretera N-II.

El nou equipament, que ha de construir la Generalitat, tindrà un màxim de planta baixa més dues i es podrà construir una torre de pràctiques adjacent. L'edifici tindrà bàsicament tres zones; la de les cotxeres, la d'habitatge, aules i gimnàs i una darrera àrea de gestió on s'instal·larà una nova Àrea Bàsica d'Emergències (ABE).

El canvi de qualificació de la zona verda a terrenys d'equipament està previst portar-se a l'aprovació del Ple de dijous que ve. La proposta va ser presentada el passat 24 de desembre en la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials i va ser també debatuda dimecres passat en la Comissió Municipal Informativa de Via Pública.

Intercanvis de qualificació urbanística

La proposta de modificació del Pla General es basa en l'intercanvi de qualificacions entre solars qualificats de sistema d'equipament i sistema d'espais lliures, de manera que en cap moment es modifiquen els estàndards fixats per a cada un dels sistemes al conjunt de la ciutat, ni la qualitat ni la funció de les zones verdes i equipaments resultants.

En concret, aquesta modificació afecta 4 solars:

-1. Solar situat entre la Via Sèrgia, Camí del Mig i la riera d'Argentona). 4.570 m2. Ocupats actualment pel planter del Viver. Canvi de zona verda a equipament.

-2. Solar situat entre el carrer de Pizarro i la Ronda Alfons XII. 1.752 m2. Actualment és un espai sense urbanitzar amb ús esporàdic d'aparcament. Canvi de zona d'equipament a zona verda.

-3. Solar de Can Bergada. 629 m2. Actualment formant part de la plaça de Can Bergada. Canvi de zona d'equipament a zona verda.

-4. Solar de la plaça Maria Aurèlia Campmany. 2.189 m2. Actualment formant part de la plaça Maria Aurèlia Campany. Canvi de zona d'equipament a zona verda.